Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Хозяйственное право, 06 июля 2023, вопрос №87900

Зміни в Статуті ОСББ.

Добрий день. Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України від 03.04.2017 № 67 було внесено зміни до Типового статуту ОСББ А саме: - "1) абзац четвертий пункту 11 розділу ІІІ викласти в такій редакції:

"Рішення загальних зборів не пізніше 10 днів після його прийняття надається в письмовій формі кожному співвласнику під розписку або шляхом поштового відправлення рекомендованим листом на адресу квартири або нежитлового приміщення, що належить співвласнику в цьому багатоквартирному будинку, а також розміщується у загальнодоступному місці при вході до кожного під’їзду."
Питання: чи повинні були правління ОСББ скликати загальні збори співвласників і внести дані зміни до Статуту ОСББ?
Дякую.
06 липня 2023 Наталія м.Запоріжжя

Ответы юристов (5)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, не обов'язково.

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталля!

    Зміни до Статуту ОСББ - це виключна прерогатива загальних зборів власників багатоповерхового будинку.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    • Наталія Клиент 9 месяцев назад

      Добрий день, пане Юрію. Не виконання наказу про внесення змін до Типового статуту призвело до махінацій правління ОСББ, в якому я є співвласник. Це не просто зміни до Статуту ОСББ. Це унеможливлення зловживань з боку правління ОСББ в плані прийняття рішень загальних зборів. Наказ - не рекомендація. Накази повинні виконуватись, якщо вони не злочинні.

      Дякую вам за відповідь.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        ОСББ - самостійне утворення власників, і тільки загальні збори вправі вирішувати питання про зміни до Статуту!

        • Наталія Клиент 9 месяцев назад

          Пане Юрію, я з вами цілком погоджуюсь. Але питання було в іншому. Чи повинне було правління ОСББ згідно наказу винести на загальні збори питання про внесення змін до Статуту ОСББ? Співвласники не слідкують за змінами в законодавстві і регламентних документах. За це повинно відповідати правління ОСББ. Тим більше, що цими змінами посилився б контроль за роботою правління. А так вийшло, що в нашому ОСББ загальні збори відбулися з розглядом одних питань, а в протоколі загальних зборів написали про розгляд більшої кількості питань і начеб-то прийнятих рішень, але співвласникам про це не повідомили. На нашу вимогу нам пів-року не надавали протокол для ознайомлення і тільки через звернення до Уповноваженного з прав людини від ВРУ, нам надали протокол і ми були шоковані тим, що там було написано.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України