Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 13 июля 2023, вопрос №88274 300₴

Блокировка исполнительной службой счётов

Ранее заблокировали основной счёт. Вот на днях (вроде) заблокировали счёт в Приват Банке - єПiдтримка.

Суть запроса:
- найти мое исполнительное производство и координаты исполнителя
- составить заявление на разблокировку:
1. Основного счёта, с возможностью тратить 13'400/мес
2. Счёта єПiдтримка т.к. это счёт с целевым назначением - для социальных выплат

Ответы юристов (7)

    Гончаренко Константин
    8.3%
    Гончаренко Константин 9 месяцев назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Здравствуйте.

    Вам должны были направить копию постановления исполнителя и материалы к нему, там должно быть указано номер ВП и идентификатор доступа к данным провадження. По этим данным можно понять основания , кто и когда принял решение суда о наложении ареста.

    1. Необходимо обратиться с запросом в Государственную исполнительную службу (ДВС) о предоставлении информации о наличии открытых или законченных исполнительных производств.

    2. На основании полученной информации составить ходатайство государственного исполнителя или руководителя отдела Государственной исполнительной службы с требованием снять существующие за пределами любого исполнительного производства аресты, наложенные на имущество (средства).

    3. В пределах 10-дневного срока с момента получения ДВС указанного ходатайства обратиться в суд, выдавший исполнительный документ, с жалобой на действия (бездействие) государственного исполнителя и просить обязать государственного исполнителя снять арест с имущества.

    В любом случае, все будет решаться в суде.

    Если исполнитель по Вашему делу уже не работает, необходимо подать письменное заявление почтой ценным письмом на имя начальника органа ДВС В КОТОРОМ находится Ваше производство. Просить предоставить Вам реквизиты для оплаты и контакты нового исполнителя ответственного за Ваше производство в срок 15 -ть -30 дней Вам должны предоставит письменный ответ с реквизитами согласно ЗУ О обращении граждан ст.11

    далее Вы оплачиваете сумму которая указана в ответе органа ДВС И НАПРАВЛЯЕТЕ в орган ДВС Квитанцию об оплате и заявление о немедленном вынесении постановления о закрытии производства и исключения вас из реестра должником и направлении Вам копии постановления о закрытии исполнительного производства.

    в заявлениях указывайте верные данные для коректной обработки вашего запроса.

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Айвазян Юрий Климентьевич
    15%

    Доброго, дня, Віталію!

    Дізнатися про те, який саме виконавець веде Ваше провадження можна в Реєстрі виконавчих проваджень. Дізнатися куди було направлено ряшення про стягнення боргу можна в суді. Можу без проблем Вам в цьому допомогти!

    Якщо Вам заблокували Ваш зарплатний і соціальний рахунок, треба зробити наступні кроки:

    1. Особа, рахунки якої заблоковані має право звернутися до банку в якому обслуговується її рахунок для отримання інформації про причини такого блокування.
    2. Тоді особі необхідно з’ясувати яким саме виконавцем був накладений арешт, державним чи приватним, а також уточнити його дані для зв’язку. Цю інформацію також можна отримати в банку.
    3. Отримавши всю необхідну інформацію не варто поспішати покидати відділення банку, адже для зняття арешту з зарплатного рахунку (рахунку для отримання соціальної допомоги, пенсії чи стипендії) необхідно надати виконавцеві докази того, що такий рахунок використовується виключно для отримання заробітної плати, пенсії, стипендії, соціальної допомоги. Для цього необхідно замовити довідку з банку про те, що рахунок має цільове призначення.
    4. Маючи на руках довідку з банку та інформацію про виконавця слід підготувати звернення до виконавця з проханням зняти арешт з соціального рахунку.
    5. Приватний чи державний виконавець, отримавши заяву та довідку з банку
    6. від особи, рахунки якої були арештовані за його постановою, не пізніше наступного дня розглядає їх та, у випадку обґрунтованості такого звернення, виносить постанову про зняття арешту з рахунку, який має спеціальний режим використання (для отримання соціальної допомоги, пенсії, стипендії) і направляє її до банку для виконання.
    7. Банк, в свою чергу, зобов’язаний зняти арешт з рахунків зазначених в постанові про зняття арешту.

    У випадку, якщо ж виконавець відмовляється зняти арешт з банківського рахунку, необхідно буде звертатися до суду, який видав виконавчий документ зі скаргою на дії такого виконавця.

    Тепер детальніше...

    Підставою для зняття арешту з майна (коштів) боржника у виконавчому провадженні є:

    закінчення виконавчого провадження;

    повернення виконавчого документа до суду, який його видав;

    скасування судом заходів забезпечення позову за завершеним виконавчим провадженням;

    надходження на рахунок органу ДВС, рахунок приватного виконавця суми коштів, стягнених із боржника, необхідної для задоволення вимог усіх стягувачів,стягнення виконавчого збору, витрат виконавчого провадження та штрафів, накладених на боржника за завершеним виконавчим провадженням;

    якщо після повернення виконавчого документа, встановлено, що виконавчий документ не підлягає виконанню або покладені виконавчим документом на боржника зобов'язання підлягають припиненню.

    Про зняття арешту з майна (коштів) виконавець зазначає у постанові про закінчення виконавчого провадження або повернення виконавчого документа, яку в день її винесення надсилають органу, установі, посадовій особі, яким була надіслана для виконання постанова про накладення арешту на майно (кошти) боржника.

    Банківська установа, у якій відкрито «арештований» рахунок, у період воєнного стану, зобов'язана надати можливість клієнту користуватися грошовими коштами на рахунку та не брати до уваги постанови державних чи приватних виконавців про накладення арешту.

    Згідно закону №3048-ІХ Ви маєте право витратрачати з арештованих рахунків не більше 13400 грн на місяць. Для того Вам треба звертатись до Вашого виконавця.

    У разі відмови банківської установи надати можливість здійснення видаткових операцій, особа має право оскаржити такі дії до Національного банку України одним зі зручних способів:

    зателефонувати на «гарячу» лінію за номерами: 0 800 505 240 або +380 44 298 65 55

    подати електронне звернення на електронну адресу nbu@bank.gov.ua

    заповнитионлайн-форму звернень за посиланням https://bank.gov.ua/ua/consumer-protection/citizen...

    подати письмове звернень: вул. Інститутська, 11-б, м. Київ, 01601

    Крім того, за загальним правилом, із заробітної плати або пенсії боржника може бути утримано за виконавчими документами до погашення у повному обсязі заборгованості 20% із суми, що залишається після утримання податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

    Виникнуть додаткові питання, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку звернутись біля мого фото.

    Крикун Сергій  Павлович
    16.7%
    Крикун Сергій Павлович 9 месяцев назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    Закон України "Про виконавче провадження" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1404-19#Text):

    "Стаття 73. Кошти, на які не може бути звернено стягнення

    1. Стягнення не може бути звернено на такі виплати:

    1) вихідну допомогу, що виплачується в разі звільнення працівника;

    2) компенсацію працівнику витрат у зв’язку з переведенням, направленням на роботу до іншої місцевості чи службовим відрядженням;

    3) польове забезпечення, надбавки до заробітної плати, інші кошти, що виплачуються замість добових і квартирних;

    4) матеріальну допомогу особам, які втратили право на допомогу по безробіттю;

    5) допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами;

    6) одноразову допомогу у зв’язку з народженням дитини;

    7) допомогу при усиновленні дитини;

    8) допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;

    9) допомогу на дітей одиноким матерям;

    10) допомогу особам, зайнятим доглядом трьох і більше дітей віком до 16 років, по догляду за дитиною з інвалідністю, по тимчасовій непрацездатності у зв’язку з доглядом за хворою дитиною, а також на іншу допомогу на дітей, передбачену законом;

    11) допомогу на лікування;

    12) допомогу на поховання;

    13) щомісячну грошову допомогу у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства громадян, які проживають на території, що зазнала радіоактивного забруднення;

    14) дотації на обіди, придбання путівок до санаторіїв і будинків відпочинку за рахунок фонду споживання.

    2. Стягнення не здійснюється також із сум:

    1) неоподатковуваного розміру матеріальної допомоги;

    2) грошової компенсації за видане обмундирування і натуральне постачання;

    3) вихідної допомоги в разі звільнення (виходу у відставку) з військової служби, служби в поліції та Державної кримінально-виконавчої служби України, а також грошового забезпечення, що не має постійного характеру, та в інших випадках, передбачених законом;

    4) одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві;

    5) грошової допомоги, пов’язаної з безоплатним забезпеченням протезування (ортезування) учасника антитерористичної операції, учасника здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, які втратили функціональні можливості кінцівок, благодійної допомоги, отриманої зазначеними особами, незалежно від її розміру та джерела походження...

    Розділ XIII ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ...

    10-2...Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 2102-IX:

    1) фізичні особи - боржники, на кошти яких накладено арешт органами державної виконавчої служби, приватними виконавцями, можуть здійснювати видаткові операції з поточного рахунку на суму в розмірі, що протягом одного календарного місяця не перевищує двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом про Державний бюджет України на 1 січня поточного календарного року, а також сплачувати податки, збори без урахування такого арешту, за умови що такий поточний рахунок визначений для здійснення видаткових операцій у порядку, встановленому цим підпунктом. Звернення стягнення у межах зазначеної суми на такому рахунку не здійснюється.

    У разі накладення арешту на кошти, розміщені на декількох поточних рахунках фізичної особи - боржника в одному банку або на поточних рахунках у різних банках, для здійснення видаткових операцій має бути визначений лише один поточний рахунок фізичної особи - боржника в одному банку.

    У разі наявності декількох виконавчих проваджень стосовно однієї фізичної особи - боржника для усіх виконавчих проваджень визначається один поточний рахунок для здійснення видаткових операцій. Кількість виконавчих проваджень не впливає на розмір суми, яка не підлягає зверненню стягнення і на яку фізична особа - боржник може здійснювати видаткові операції.

    Для визначення такого поточного рахунку у банку фізична особа - боржник звертається до органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, який наклав арешт на кошти фізичної особи - боржника, із заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій. Заява може бути подана в паперовій формі (нарочно або засобами поштового зв’язку) або в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених Законом України "Про електронні документи та електронний документообіг".

    У заяві зазначаються номер поточного рахунку, який фізична особа - боржник просить визначити для здійснення видаткових операцій, та найменування банку, в якому відкрито такий рахунок. Фізична особа - боржник несе відповідальність за достовірність зазначеної у заяві інформації.

    Державний, приватний виконавець протягом двох робочих днів з дня отримання відповідної заяви фізичної особи - боржника виносить постанову про визначення поточного рахунку фізичної особи - боржника у банку для здійснення видаткових операцій та невідкладно, не пізніше наступного робочого дня після винесення постанови:

    надає/надсилає відповідну постанову банку (обслуговуючому банку);

    перевіряє наявність інших виконавчих проваджень, відкритих стосовно фізичної особи - боржника, та, у разі якщо стосовно фізичної особи - боржника відкриті інші виконавчі провадження, одночасно надає/надсилає відповідну постанову до органів державної виконавчої служби або приватному виконавцю, які здійснюють примусове виконання у таких виконавчих провадженнях. У такому разі поточний рахунок, зазначений у відповідній постанові, вважається визначеним для здійснення видаткових операцій і в межах таких виконавчих проваджень.

    Зупинення вчинення виконавчих дій або зупинення виконавчого провадження не є підставою для відмови у визначенні поточного рахунку для здійснення видаткових операцій.

    У разі надходження від державного, приватного виконавця постанови про визначення поточного рахунку фізичної особи - боржника для здійснення видаткових операцій банк за визначеним у постанові рахунком здійснює видаткові операції на суму коштів у розмірі, встановленому цим підпунктом...

    3) припиняється звернення стягнення на пенсію, стипендію (крім рішень про стягнення аліментів, про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю внаслідок кримінального правопорушення, та рішень, боржниками за якими є громадяни Російської Федерації);.."

    Пост. КМУ " Деякі питання надання допомоги в рамках Програми “єПідтримка”" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1272-2021-%D0%...):

    "2. Установити, що Програма “єПідтримка” діє:

    1) з 19 грудня 2021 р. по 18 грудня 2022 р.;

    2) з 13 грудня 2021 р. у пілотному режимі за умови попередньої реєстрації для участі у Програмі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

    3. Установити, що останнім днем подання запитів (заявок) для отримання допомоги в рамках Програми “єПідтримка” є 31 березня 2022 року.".

    "Автоматизована система виконавчого провадження" (АСВП; https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors).

    ---

    Доброго дня, пане Віталію! По-перше, сума еПідримки (якщо вона була виплачена) не входить до переліку коштів, на які не може бути звернено стягнення відповідно до наведеної вище ст.73 Закону про виконавче провадження. По-друге, для визначення рахунку еПідримка як поточного рахунку для здійснення видаткових операцій в межах двох розмірів мінімальної заробітної плати необхідно подати виконавцю заяву про це визначення. По-третє, для пошуку виконавчого провадження та виконавця рекомендую застосувати сайт АСВП, в порядку якого подати, в тому числі, заяву про визначення поточного рахунку.

    Корнійчук Євген Іванович
    10%

    Доброго дня, можу допомогти вирішити всі ваші питання.

    1. Ознайомтесь зі справою у додатку дія, розділ виконавчі провадження. Там буде вага постанова, на якій зазначено код доступа до реєстру виконавчих проваджень. Там вы зможете знайти виконавця.

    2. Так це цілком можливо вы маєте право витрачати дві мінімальні заробітна плати. Це і є 13400 гривень.

    3. Візьміть довідку з банку де зазначено, що це соціальний рахунок. І надішліть його виконавцю.

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Иванюк Руслан Эдуардович
    Иванюк Руслан Эдуардович 9 месяцев назад

    Юрист, г. Киев, 7 лет опыта

    Вітаю.Відповідно до частини першої статті 18 Закону України «Про виконавче провадження» (далі – Закон) виконавець зобов’язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

    Слід зазначити, що відповідно до статті 48 Закону, звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті, вилученні (списанні коштів з рахунків) та примусовій реалізації. Про звернення стягнення на майно боржника виконавець виносить постанову.

    Арешт майна (коштів) боржника застосовується для забезпечення реального виконання рішення (частини перша статті 56 Закону).

    Відповідно до частини четвертої статті 59 Закону підставами для зняття виконавцем арешту з усього майна (коштів) боржника або його частини, зокрема, є:

    • отримання виконавцем документального підтвердження, що рахунок боржника має спеціальний режим використання та/або звернення стягнення на такі кошти заборонено законом;
    • надходження на рахунок органу державної виконавчої служби, рахунок приватного виконавця суми коштів, стягнених з боржника (у тому числі від реалізації майна боржника), необхідної для задоволення вимог усіх стягувачів, стягнення виконавчого збору, витрат виконавчого провадження та штрафів, накладених на боржника;
    • отримання виконавцем документального підтвердження наявності на одному чи кількох рахунках боржника коштів, достатніх для виконання рішення про забезпечення позову.

    У всіх інших випадках арешт може бути знятий за рішенням суду (частина п’ята статті 59 Закону).

    Водночас інформуємо, що Верховною Радою України 15.03.2022 прийнято Закон України «Про внесення змін до розділу XIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про виконавче провадження»», що набрав чинності 26.03.2022, яким, зокрема передбачено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України:

    • фізичні особи можуть здійснювати видаткові операції з рахунків, на кошти яких накладено арешт органами державної виконавчої служби, приватними виконавцями, без урахування такого арешту за умови, якщо сума стягнення за виконавчим документом не перевищує 100 тисяч гривень;
    • визначені цим Законом строки перериваються та встановлюються з дня припинення або скасування воєнного стану.

    Таким чином, у боржника наявна можливість користуватись коштами на рахунку, якщо сума стягнення за виконавчим документом щодо такої особи не перевищує 100 000 (сто тисяч) гривень.

    При цьому, для того щоб користуватися коштами на рахунку, державним чи приватним виконавцям не потрібно виносити жодних процесуальних документів.

    НАТСИКАЙТЕ КНОПКУ ЗВЕРНУТИСЯ І Я ВАМ ДОПОМОЖУ,

    Пуха Наталія ТендерОк
    33.3%

    Доброго Дня

    Щодо Вашого питання

    Знайти виконавця та підставу зможете за посиланням https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors

    Орган державної виконавчої служби/П.І.Б.

    приватного виконавця, виконавчий округ

    ___

    (П.І.Б. заявника)

    ___

    (РНОКПП заявника

    ___

    (адреса заявника – для листування)

    ___

    (засоби зв’язку: моб. тел., факс, e-mail)

    ЗАЯВА

    про визначення поточного рахунку у банку

    для здійснення видаткових операцій

    Відповідно до пункту 10 2 розділу ХІІІ «Прикінцеві та перехідні

    положення» Закону України від 02.06.2016 №1404-VIII «Про виконавче

    провадження» тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного

    стану в Україні, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного

    стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом

    України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного

    стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-IX прошу визначити рахунок

    № UA

    ___

    (міжнародний номер банківського рахунку відповідно до стандарту № 13616 Міжнародної організації зі

    стандартизації ISO і Європейського комітету з банківських стандартів ECBS, містить 27 цифр)

    в ___,

    (найменування банківської установи)

    код банку ___, поточним рахунком для здійснення видаткових

    операцій відповідно до вказаних положень закону, про що у виконавчому

    провадженні № ___

    (номер виконавчого провадження згідно АСВП, містить 8 цифр)

    винести відповідну постанову та надіслати останню до банку (обслуговуючому

    банку).

    Додаток: (документи, що посвідчують особу).

    ___ ___/___

    (дата) (підпис заявника (прізвище та ініціали)

    Успіхів

    Савченко Олександр
    16.7%
    Савченко Олександр 5 месяцев назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Доброго дня!

    Відповідно до ст.1 ЗУ “Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів” арешт на кошти боржника накладають на підставі відкриття виконавчого провадження – завершальної стадії судового провадження, яка спрямована на примусове виконання рішень суду. Підставою для зняття арешту з майна (коштів) боржника у виконавчому провадженні є:

    • закінчення виконавчого провадження;
    • повернення виконавчого документа до суду, який його видав;
    • скасування судом заходів забезпечення позову за завершеним виконавчим провадженням;
    • надходження на рахунок органу ДВС, рахунок приватного виконавця суми коштів, стягнених із боржника, необхідної для задоволення вимог усіх стягувачів, стягнення виконавчого збору, витрат виконавчого провадження та штрафів, накладених на боржника за завершеним виконавчим провадженням;
    • якщо після повернення виконавчого документа, встановлено, що виконавчий документ не підлягає виконанню або покладені виконавчим документом на боржника зобов’язання підлягають припиненню.

    За розпорядженням Кабінету Міністрів України від 02.03.2022 №198-р “Про забезпечення здійснення розрахунків населення в умовах воєнного стану”, а також відповідно до Закону ”Про внесення зміни до розділу XIII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону “Про виконавче провадження” тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України:

    • фізичні особи можуть здійснювати видаткові операції з рахунків, на кошти яких наклали арешт органи державної виконавчої служби, приватні виконавці, без урахування такого арешту за умови, якщо сума стягнення за виконавчим документом не перевищує 100 тисяч гривень;
    • юридичні особи – боржники можуть здійснювати видаткові операції з рахунків, на кошти яких наклали арешт органи державної виконавчої служби, приватні виконавці, виключно для виплати заробітної плати в розмірі не більше п’яти мінімальних розмірів заробітної плати в місяць на одного працівника такої юридичної особи, а також сплати податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

    Міністерство юстиції України повідомляє, що у разі відкритого рахунку на кошти якого в цьому банку накладено арешт, клієнт може здійснювати видаткові операції з нього без урахування арешту до закінчення воєнного стану в Україні.

    Національний банк проінформував банки про порядок здійснення видаткових операцій із рахунків громадян за наявності арешту на кошти та закликає банки врахувати його під час обслуговування громадян.

    Банківська установа, у якій відкрито «арештований» рахунок, у період воєнного стану, зобов’язана надати можливість клієнту користуватися грошовими коштами на рахунку та не брати до уваги постанови державних чи приватних виконавців про накладення арешту.

    У разі відмови банківської установи надати можливість здійснення видаткових операцій, особа має право оскаржити такі дії до Національного банку України одним зі зручних способів:

    • зателефонувати на «гарячу» лінію за номерами: 0 800 505 240 або +380 44 298 65 55
    • подати електронне звернення на електронну адресу nbu@bank.gov.ua
    • заповнити онлайн-форму звернень за посиланням https://bank.gov.ua/ua/consumer-protection/citizens-appeals
    • подати письмове звернень: вул. Інститутська, 11-б, м. Київ, 01601

    Успіхів!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України