Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 27 липня 2023, питання №89010

Відсрочка за обзацом 11 ст. 23

Добрий день. У мережі вже з'явилися перші відгуки щодо процедури отримання відстрочки за абз. 11. У моєму випадку мати-інвалід 2 групи (батько помер, інших дітей у неї немає). У цій процедурі зазначено, що до ТЦК для відстрочки необхідно надати довідку з РАЦС про відсутність інших дітей та найголовніше акт про догляд (який передбаченний абзацем 10 а ні 11). Якщо з довідкою, яку РАЦС не видають ще й можна якось спробувати хоч щось, то з актом я так розумію все складніше. Підкажіть, що робити у цій ситуації, як доводити, що маєш право на відстрочку? Чи по данному абзацу отримати відсрочку з новими правилами вже не можливо без надання акту? Та якщо йти до суду, які шанси виграти справу? Дякую.

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Акт про догляд - це повний абсурд. Це абсолютно інша підстава для відстрочки, а тому без судових позовів питання отримання відстрочки може не обійтись. Треба доводити право на відстрочку саме наявними документами. Якщо відмовляють, подавати скарги до вищестоящого командування ТЦК.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Акт встановлення факту догляду немає жодного відношення до цієї підсьави відстрочки!

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 9 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Нужно видеть Ваши документы.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Вам для отримання відстрочки Акт здійснення догляду не потрібен.

    Для ТЦК підготуйте такі документи:

    1. Заяву про відстрочку
    2. Ваше свідоцтво про народження
    3. Документ про інвалідність матері
    4. Паспорт матері
    5. Витяг про розірвання шлюбу (або свідоцтво про розірвання шлюбу), адже потрібно щоб мати не перебувала у шлюбі (якщо шлюб з якихось причин не припинений - витяг про шлюб (свідоцтво про шлюб) та свідоцтво про смерть батька).

    Незаконну відмову у наданні відстрочки потрібно оскаржувати до обласного ТЦК або до суду.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України