Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 28 июля 2023, вопрос №89092 150₴

Обязательно ли приватизировать кв для того чтобы прописать человека

Добрый день. Не знаю как правильно подобрать категорию и заголовок . У меня два вопроса . Жених военный ,хотела прописать его у себя,выписался со старого места жительства а прописать ее можем потому что квартира не приватизирована ,но бабушка оформляла куплю продажу на себя же ...значит считается собственницей? Или все таки нужна приватизация для прописки ?
И второй вопрос могут ли нас расписать если он не прописан ? Заранее спасибо за ответ

Ответы юристов (3)

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 9 месяцев назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    якщо бабуся придбала квартиру через нотаріальну угоду купівлі- продажу то це приватна власність бабусі і за її згоди можна зареєструвати кого вона дозволить.

    документи для шлюбу

    Документи які необхідно подати: Наказ Міністерства юстиції №52-5 від 18.10.2000 року

    Заява за встановленою формою.

    Якщо ви раніше не були одружені, то достатньо мати з собою лише паспорти. У разі коли один або обидва закоханих є громадянами іншої країни, то окрім паспортного документа іноземця необхідно подати його переклад українською, засвідчений належним чином, та документи, які підтверджують легальність перебування в Україні.

    Якщо заявники або один з них раніше перебували в шлюбі, необхідно також надати документи, які підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання його недійсним. Це може бути свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу чи про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб тощо.

    Іноземці так само мають надати документи, які підтверджують припинення шлюбу в країні проживання або громадянства. Відповідно до діючих міжнародних норм ці документи мають бути належним чином засвідчені. Це може бути консульська легалізація або апостиль.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Тимченко Анастасия Александровна
    Тимченко Анастасия Александровна 9 месяцев назад

    Адвокат, г. Николаев, 27 лет опыта

    а прописать ее можем потому что квартира не приватизирована

    Это Вы что-то не так поняли. Объясняю доступным языком: Приватизация - это бесплатный переход жилья из государственной собственности в частную. Если бабушка квартиру покупала, то эта квартира уже была в частной собственности. Она как собственник может зарегистрировать у себя в квартире место жительства Вашего жениха. Понятия "прописка" на сегодняшний день уже не актуально.

    И второй вопрос могут ли нас расписать если он не прописан ? - могут

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Катерино!

    Якщо квартира неприватизована, Вашого нареченого можна там зареєструвати за умови згоди всіх, хто має зареєстроване місце проживання в цій квартирі. Якщо ж квартира є власністю Вашої бабусі, то з її згоди також можна зареструвати Вашого нареченого у квартирі.

    Для реєстрації шлюбу зареєстроване місце проживання є необов'язковим. Ви повинні подати до РАЦСу відповідну заяву та паспорти громадян України. Також Ви можете подати заяву на шлюб через портал Дія https://diia.gov.ua/services/zayava-na-shlyub.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України