Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 07 серпня 2023, питання №89604

Выезд за границу по справке МСЕК

Здравствуйте уважаемые юристы! Подскажите, пожалуйста, могу ли я выехать за границу по справке МСЕК. Удостоверение получить не получается. В пенсии и социальной помощи отказывно.
3 группа инвалидности по болезни. Есть все подтверждения диагноза. Старая история.
Как быть в такой ситуации?
Огромное спасибо за внимание!

Відповіді юристів (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На жаль, але довідка МСЕК наразі не є документом, який надає право на виїзд. Без посвідчення ніяк.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Довідка МСЕК на кордоні на жаль не приймається.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Виїхати за кордон зможете якщо матимете закордонний паспорт та довідку для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

    Як її отримати ознайомтесь за посиланням https://guide.diia.gov.ua/view/vydacha-dovidky-dli...

    ---

    Роз'яснення Державної прикордонної служби

    За змістом п. 2-6 Правил категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

    У свою чергу, абзацом третім ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначено таку категорію, як визнані в установленому порядку особами з інвалідністю.

    Виїзд за межі України осіб з інвалідністю не обмежується по кількості перетинань державного кордону на виїзд з України.

    Таким чином, особи з інвалідністю (незалежно від групи) мають право перетинати державний кордон на виїзд з України за наявності одного з таких документів, що підтверджують інвалідність:

    посвідчення, яке підтверджує відповідний статус;

    або

    пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги

    відповідно до Законів України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю», «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю», в яких зазначено групу та причину інвалідності;

    довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Сергій Клієнт 9 місяців тому

    Доброго дня, Владислав Олегович!

    Дякую за відповідь!

    Все наче зрозуміло, але районне управління соціального захисту каже, що не видають посвідчення інвалідам котрим відмовлено в пенсії та соціальній допомозі. Куди можна звертатися в моєму випадку?

    Буду вдячний, якщо Ви допоможите.

    • Дерій Владислав Олегович
      Вам не видадуть ПОСВІДЧЕННЯ, адже Вам відмовлено у пенсії та соцдопомозі , Вам необхідно оформити ДОВІДКУ для отримання пільг особам з інвалідністю.
      Де отримати
      • Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад
      • Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад
      • Центр надання адміністративних послуг
      Як замовити послугу

      Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника.

      Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

      Довідка - завсім інший документ. У довідці Вам не мають права відмовити, крім того вона є належним документом для перетину кордону.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України