Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 09 серпня 2023, питання №89760

Получить отсрочку по этим документам

Здравствуйте.Я хотел узнать своему знакомому.Он военообязанный,взял академ отпуск в институте сохраняется за ним право на отсрочку от мобилизации или нет?Большое Вам спасибо.

Відповіді юристів (8)

    Гіммельфарб Станіслав Олегович

    Доброго дня.

    Знаходячись в академічній відпустці особа не перестає бути студентом, а діюче законодавство не передбачає виключення щодо звільнення студентів денної форми від мобілізації з підстав знаходження у відпустці.

    Якщо Вам потрібна отримання детальної консультації або інша допомога з Вашого питання, Ви можете її отримати натиснувши кнопку "Звернутись" біля мого профілю

    Богачевська Ольга Дмитрівна
    Богачевська Ольга Дмитрівна 9 місяців тому

    Юрист, м. Дніпро, 5 років досвіду

    Доброго дня.

    Студент, перебуваючи в академ відпустці, не втрачає в цей час права на надану відстрочку від призову на строкову військову службу. Мобілізації це також стосується. Згідно статті 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», право на відстрочку від мобілізації втрачається при відрахуванні студента.

    При винекненні додаткових питань звертайтеся, натискайте кнопку "Звернутись".

    Валера Клієнт 9 місяців тому

    Какие он должен предоставить документы в ТЦК для получения отсрочки?Есть студенческий билет.Большое Вам спасибо.

    • Богачевська Ольга Дмитрівна
      Богачевська Ольга Дмитрівна 9 місяців тому

      Юрист, м. Дніпро, 5 років досвіду

      Потрібно звернутися до ТЦК та СП з довідкою від університету про те, що ви навчаєтесь і вам у вашому військовому документі зобов'язані проставити відмітку, про те що вам надано відстрочку від мобілізації до закінчення навчання. Також студенський квиток, наказ про зарахування, можливо контракт (якщо є).

      Буду вдячна за відгук за надану інформацію.

      • Валера Клієнт 9 місяців тому

        Довидку об обучении дают с института,когда человек находиться в академическом отпуске?

        • Богачевська Ольга Дмитрівна
          Богачевська Ольга Дмитрівна 9 місяців тому

          Юрист, м. Дніпро, 5 років досвіду

          Він же у академ відпустці і фактично зарахований як студент, він же не відрахований. Нехай зверниться у навчальний заклад. Якщо військкомат відмовляється приймати заяву або ставити відмітку про її прийняття – слід направити цю заяву з додатками до неї цінним листом з описом вкладення та з кур’єрською доставкою.

          • Валера Клієнт 9 місяців тому

            Большое Вам спасибо за консультацию.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 9 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Громадяни призовного віку, які перервали навчання у зв'язку з отриманням академічної відпустки, реалізують право на академічну мобільність, а також які поновлені у закладі вищої, фахової передвищої чи професійної (професійно-технічної) освіти, право на надану відстрочку від призову на строкову військову службу не втрачають. Таке положення є в частині 11 статті 17 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

    У випадку отримання повістки студентом під час перебування ним в академвідпустці він може відвідати центр комплектування і пред'явити там документи, що підтверджують факт його навчання, зокрема довідку з місця навчання.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію, написати тексти правових документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами тощо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України