Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 12 серпня 2023, питання №89940 150₴

Могут ли мне вручить повестку, отправить на повторное обследование или мобилизовать

Здравствуйте, имею следующий вопрос, в 2018 году лежал на дневном стационаре в психбольнице, мне был поставлен диагноз шизотипическое расстройство личности и выдана бумажка, согласно которой я не могу быть призван в армию даже в случае войны, но в 2021 году я сменил фамилию на новую, а на моей бумажке осталась старая фамилия, вопрос следующий, могут ли мне вручить повестку, отправить на повторное обследование или ещё что-то, если я имею на руках бумагу о сменили фамилии и бумагу об освобождении с устаревшей фамилией? Не изменился как-то кардинально закон с тех пор, людей с шизотипическим расстройством по прежнему не призывают? Благодарю за ответ!

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    100%

    Вітаю, Ярославе!

    Треба бачити Ваші документи, зокрема військово-обліковий та інші документи. Якщо Ви були визнані непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку, Вас не мають права направляти на ВЛК та мобілізовувати. Але помилково вручити повістку можуть, на жаль, таке доволі часто трапляється.

    Натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ярославе!

    Звичайно, було б бажано бачити Ваш військово-обліковий документ та довідку ВЛК, але спробую відповісти без них.

    Зміна прізвища в даному випадку не проблема - це вирішується шляхом надання відповідних підтверджувальних документів. Складніше з підтвердженням діагнозу та його достатністю для визнання Вас непридатним до військової служби з виключенням з обліку.

    Ваша хвороба передбачена статтею 16 Розкладу хвороб Наказу Міноборони № 402:

    "Включено: ендогенні психози F20-F39 (шизофренія, шизотиповий розлад, хронічні маячні розлади, гострі та транзиторні психічні розлади, шизоафективні розлади, маніакальний епізод, біполярний афективний розлад, депресивний епізод, стійкі та інші розлади настрою (афективні)".

    Для необхідного Вам висновку ВЛК комісія повина прийняти рішення згідно пункту а) згаданої статті:

    "шизофренія, шизотипові та маячні розлади, афективні розлади з часто повторюваними фазамиі".

    В будь якому випадку таке рішення знаходиться в компетенції ВЛК!

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України