Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 14 августа 2023, вопрос №90050

ст.130 Какое будет решение суда?

Отказался проходить тест на алкоголь.Написали протокол, забрали права.Через 1,5 часа поехал сам в наркодиспансер и позвонил в 102.В присутствии сотрудника полиции продул драгер, показал 0 промилле. Дали подтверждающую справку. Заберут ли права? Нужно ли нанимать адвоката?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Очевидно, не буде нічого! Проте треба розбиратися в ситуації, як точно все відбулося.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, вам треба з'явитися на суд та надати докази, довідку з наркології.

    Можно обійтися без адвоката, але у такому випадку рекомендую обговорити дану ситуацію та обмінятися контактами.

    Звертайтесь за потреби буду радий вам допомогти.

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Варто винайняти адвоката для більш надійного Вашого захисту. Оцінювати перспективи судового рішення складно, адже треба аналізувати матеріали.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Турчин Ярослав Александрович

    Доброго дня! Нажаль, система правосуддя упереджена щодо статті 130 КУпАП, і відповідно презумпція невинуватості в цих справах на практиці в судах не діє... навпаки серед суддів однозначна презумпція правомірності дій працівників патрульної поліції. Як кажуть, це державна політика щодо даної категорії справ. Була така ситуація в практиці у 2018 році. Нажаль, суддя (були близько знайомі) - сказала, що доказувати невинуватість довідками і неправомірність дій поліції - не варіант... єдине чим може допомогти - закрити провадження по строкам, внаслідок спливу строків притягнення до адмін.відповідальності.

    Тож самі вирішуйте чи треба адвокат у цій справі. В моєму кейсі тоді було - використання двох липових постійних свідків (що ще й проживають за однією адресою), незаконне застосування щодо клієнта спецзасобів та сили, звинуваченя в управлінні ТЗ в стані сп'яніння особи, яка взагалі не перебувала за кермом (до його під'їзду приїхала інша особа), відсутність відеодоказів перебування за кермом... за фактом було порушено дисциплінарне провадження та однозначні висновки Управління власної безпеки Нацполіції. І навіть в цьому випадку суддя (голова суду) не ризикнула розглядати справу по суті та відмовляти нашій "благочесній" патрульній поліції.

    130 у реаліях останніх років + воєнний стан - складна стаття, за якою майже 95 % рішень про винуватість осіб. Як правило закривають провадження виключно по строкам.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України