Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 18 августа 2023, вопрос №90321

В приложении «Дия», исполнительное производство отображается, стату «завершено».

Но банк наложил арест на банковский счет, по требования исполнительной службы. Как это можно исправить? И каким образом можно воспользоваться деньгами на карте которая заморожен?

Ответы юристов (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо провадження завершено зверніться до виконавчої служби з вимогою зняти арешт із рахунків.

    На період до припинення або скасування воєнного стану фізособи-боржники можуть вільно розпорядження своїми коштами з арештованого поточного рахунку у максимальній сумі, що не перевищує 13 400 грн протягом одного календарного місяця, а також сплачувати податки, збори без урахування такого арешту, за умови що такий поточний рахунок визначений для здійснення видаткових операцій.

    Для визначення такого поточного рахунку у банку фізособа-боржник звертається до державного (органу ВС), приватного виконавця, який наклав арешт, із заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій:

    • заяву може бути подано в паперовій формі (нарочно або засобами поштового зв’язку) або в електронній формі з електронним підписом,
    • у заяві зазначаються номер поточного рахунку, який фізособа-боржник просить визначити для здійснення видаткових операцій, та найменування банку, в якому відкрито такий рахунок.

    Державний, приватний виконавець протягом двох робочих днів з дня отримання відповідної заяви фізособи-боржника виносить постанову про визначення поточного для здійснення видаткових операцій та не пізніше наступного робочого дня надає/надсилає відповідну постанову банку (обслуговуючому банку)..

    Звертайтесь, якщо виникли додаткові питання!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Вам треба звернутись до виконавця, яки накладав арешти на Ваші рахцнки.

    Можу за потреби Вам в тому допомогти. З повагою, Адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України