Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 20 серпня 2023, питання №90438

Обхідний лист після завершення навчання

Доброго дня.
Завершив навчання у ВНЗ. Для отримання диплома адміністрація університету потребує заповнення обхідного листу. У обхідному листі є пункт, котрий вимагає необхідність отримання печатки у військового-комісаріату за місцем проживання.
Мені 26 років і я передбачаю, що зможу отримати печатку лише опісля підписання повістки. Чи буде законним таке вручення повістки? Якщо я зараз не забажаю отримати диплом: чи не буде якихось проблем із його отриманням згодом(через рік/два/три роки)?
Завчасно дякую за відповідь.

Відповіді юристів (4)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо Ви прибудете до ТЦК - то вручення повістки буде законним.

    Документи про вищу освіту зберігаються протягом одного року з дати видачі вказаної в документі - потім вони анулюються та знищуються.

    Якщо Ви забажаєте отримати документу про вищу освіту через рік/два/три Ви можете змовити дублікат шляхом подачі відповідної заяви до університету та приклавши необхідні документи.

    У дублікатах документа про вищу освіту та додатка до нього відтворюється вся інформація про документ про вищу освіту, що містилась у первинному документі про вищу освіту, сформована в ЄДЕБО згідно з Переліком на підставі Замовлення вищого навчального закладу (відокремленого структурного підрозділу).

    Відповідно до пунктів 18 та 19 ПОРЯДКУ замовлення, виготовлення, видачі, обліку документів про вищу освіту та додатків до дипломів європейського зразка - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1496-16#Text

    У разі виникнення додаткових питань, звертайтесь. Всього доброго!

    • Юлиан Клієнт 8 місяців тому

      Дякую за відповідь.

      Безпечного вам неба!

      • Дерій Владислав Олегович

        Будь-ласка! Навзаєм. Якщо консультація була корисною - буду вдячний за відгук.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юліане!

    Ця вимога з боку університету в обхідному листу не є законною. Відповідальність за повідомлення змін у своїх персональних даних нсете Ви особисто, а університет.

    Згідно пункту 23 Постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487 про «Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів»:

    "Призовники, військовозобов’язані та резервісти в разі зміни адреси їх місця проживання або інших персональних даних зобов’язані особисто в семиденний строк повідомити про такі зміни відповідним органам, де вони перебувають на військовому обліку, зокрема у випадках, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2022 р. № 265 “Деякі питання декларування і реєстрації місця проживання та ведення реєстрів територіальних громад”, через центри надання адміністративних послуг та інформаційно-комунікаційні системи".

    Отже Ви повинні повідомити ТЦК після закінчення університету та отримання диплому, а ні до того.

    В той самий час у відповідності із пунктом 34 згаданої Постанови:

    "З метою ведення персонального військового обліку державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації здійснюють:

    надсилання у семиденний строк з дня видання наказу про прийняття на роботу (навчання), звільнення з роботи, завершення навчання (відрахування із закладу освіти) до відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки повідомлень про зміну облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів (додаток 4);".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України