Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 21 августа 2023, вопрос №90545

Закон Про в'їзд/виїзд чи Постанова КМУ №57 Правила перетинання державного кордону

Постанова 57 п.2-6 У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Всі думають, що так як особа військовозобов'язана і підлягає призову, то право перетину державного кордону України особа не має і особа хоче виїхати з України. А якщо особа хоче в'їхати в Україні і особа військовозобов'язана і підлягає призову, то право на перетин держкордону особа не має ? Тобто, перетин державного кордону України на виїзд з України особа, яка є військовозобов'язана і підлягає призову, не має права, і це регулюється Постановою №57, а перетин державного кордону України на в'їзд в Україну особа, яка є військовозобов'язана і підлягає призову, також не має права і це згідно Постанови №57, але ч.4 ст.2 ЗУ "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" вказує що "Громадянин України ні за яких підстав не може бути обмежений у праві на в'їзд в Україну". При виїзді з України прикордонниками застосовуються Постанова №57 і не береться до уваги Закон Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну, а при в'їзді в Україні береться до уваги Закон і не береться до уваги Постанова ! Постанова порушує норми Закону.

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому і третьому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а також пункті 2-14 цих Правил.

    Це значить що на перетин кордону можуть розраховувати військовозабов'язаний які мають право на відстрочку від мобілізації згідно ст 23 ЗУ про мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

    • Алекс Клиент 8 месяцев назад

      Шановний Євген Іванович! Дякую за відповідь! Ви слухаєте, але не чуєте. Дивіться: Згідно Постанови №57 особа яка є ВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНА і НЕ ПІДЛЯГАЄ ПРИЗОВУ, має право перетинати кордон. Тобто має право виїзду і в'їзду в Україну. Якщо особа є ВІЙСЬКОВОЗОБОВЬЯЗАНА і ПІДЛЯГАЄ ПРИЗОВУ, не має право перетинати кордон! Ну читайте просто пункт 2-6! А якщо особа яка є ВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНА і ПІДЛЯГАЄ ПРИЗОВУ перетинає кордон на в'їзд, то Згідно Постанови, ця особа не має права перетинати кордон, але це порушує норми Закону України "Про виїзд/в'їзд", і виходить, що Постанова №57, а саме пункт 2.6 порушує норми статті 6 Закону України "Про виїзд/в'їзд". Ви дієте лінійно, як це СПЕЦІАЛЬНО робить ДПСУ, щоб Ви і інші громадяни читали лише Правила перетинання державного кордону! Правила перетиання державного кордону стосуються ЛИШЕ інвалідів, осіб які їх супроводжують, дітей до 16 років, осіб які їх супроводжуть ЗА НАЯВНОСТІ У НИХ ВІДПОВІДНИХ ДОКУМЕНТІВ !!! Почитайте редакцію Правил від січня 2020 року, там вказані лише діти до 16 років і особи які їх супроводжують ЗА НАЯВНОСТІ ВІДПОВІДНИХ ДОКУМЕНТІВ! Нові правила також додали ІНВАЛІДІВ і ОСІБ ЯКІ ЇХ СУПРОВОДЖУЮТЬ ЗА НАЯВНОСТІ ВІДПОВІДНИХ ДОКУМЕНТІВ І ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ, а якщо воєнного стану не має, то інваліди і особи які їх супроводжують (але це не вказано) БЕЗ ВІДПОВІДНИХ ДОКУМЕНТІВ !!!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України