Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 24 августа 2023, вопрос №90736

Знятий з військового обліку №342 (непридатний з виключенням)

Добрий день!
Підскажіть будь ласка... В 2016 році за станом здоров'я мене було знято з війського обліку за МОУ 342 і у військовому квитку зазначено "непридатний з виключенням".
Цей наказ 342 був скасований ще в 2015 році, а в моєму військовому квитку в 2016 році на нього посилаються.
Хвороба, за якою мене було знято присутня в наказі 402а.
Одні кажуть потрібно знову проходити ВЛК, а інші кажуть не потрібно, законодавство може змінюватись, але якщо ти був знятий, то ти залишаєшся знятий.
Як бути? З іншої сторони, якщо мене виключили з військового обліку, то якого ж мені там робити...

Ответы юристов (14)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, до яких цілей це вам потрібно? Якщо для перетину кордону, тоді рекомендую поновити квиток відповідно наказу 402.

    Треба аналізувати ваш діагноз, щоб не було проблем у по дальшому.

    • Андрій Клиент 8 месяцев назад

      Дякую!

      Ні, не для перетину кордону. Просто коли зустрічаю тцк, то одні кажуть що все нормально, інші кажуть, що те вже не дійсне і потрібно знову проходить влк. Тому є нерозуміння. Я в лютому лежав в лікарні і запитував лікаря, що в комісії. Лікар сказав, що повторно проходити не потрібно.

    Богун Сергій Павлович

    Питання достатньо складне. Відповідь і так і ні. Треба ознайомитися з Вашим військово - обліковим документом. Згідно законодавства:

    Повторний медичний огляд військовозобов’язаних, які перебувають у запасі 1 і 2 розрядів, раніше визнаних придатними до військової служби або непридатними до військової служби в мирний час за станом здоров’я, а також військовозобов’язаних плавскладу ВМС Збройних Сил України проводиться один раз на 5 років ВЛК військових комісаріатів, а льотного складу - ЛЛК військових комісаріатів.

    Військовозобов’язані, визнані непридатними до військової служби, повторно оглядаються ВЛК військових комісаріатів за місцем проживання після обов’язкового обстеження у спеціалізованих лікувально-профілактичних закладах. Медичний огляд цієї категорії громадян проводиться за графою ІІ Розкладу хвороб, а тих, які мають офіцерське звання, - за графою ІІІ цього Розкладу хвороб.

    Андрій Клиент 8 месяцев назад

    Повторю своє повідомлення, що б не загубилось...

    Коли зустрічаю тцк, то одні кажуть що все нормально, інші кажуть, що те вже не дійсне і потрібно знову проходить влк. Тому є нерозуміння. Я в лютому лежав в лікарні і запитував лікаря, що в комісії. Лікар сказав, що повторно проходити не потрібно.

    • Богун Сергій Павлович

      Якщо Ви визнані непридатними для військової служби в воєнний час з виключенням з військового обліку - я вважаю, що не потрібно. Свого часу, правда до війни, мені про це сказали в одному із ТЦК та СП. Однак питання дійсно складне.

      • Андрій Клиент 8 месяцев назад

        Дякую за допомогу!)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Якщо у Вашому військовому квитку є запис, що Ви непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку, тоді нічого хвилюватись. Якщо ж запис у квитку - знятий з військового обліку, то тоді є певні проблеми і в такому випадку дійсно прийдеться проходити ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Андрій Клиент 8 месяцев назад

      Дякую за допомогу!)

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Прошу! Радий бути корисним!

    Адвокат Евгений Александрович

    Добрий день!

    Для проведення повної і об"єктивної консультації, треба ознайомитися з військово-обліковим документом.

    "ЗВЕРТАЙТЕСЯ" У РАЗІ НАЯВНОСТІ ЗАПИТАНЬ.

    Всього доброго!
    • Андрій Клиент 8 месяцев назад

      Дякую за пораду!)

      • Адвокат Евгений Александрович
        Андрій

        Звертайтеся будь ласка, буду радий Вам допомогти.

        З повагою, адвокат Євген Олександрович.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Дійсно бажано ознайомитись із Вашим військово-обліковим документом для надання повної консультації.

    Всього доброго. Успіхів!

    • Андрій Клиент 8 месяцев назад

      Дякую за пораду!)


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України