Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 29 серпня 2023, питання №91119

Теща потребує постійного догляду - чи реально отримати відстрочку?

Доброго дня,

Моя теща (79 років) рік назад була визнана особою, що потребує постійного догляду безстроково (довічно). Є висновок ЛКК і довідка форми №080-4/о з усіма мокрими печатками, де тещу визнано такою, що потребує постійного догляду БЕЗСТРОКОВО.

Я разом з дружиною та своїми батьками проживаю та приписаний у місті Львів. Теща зараз живе з нами, але вона приписана в м. Теребовля. Довідка ЛКК та довідка форми №080-4/о теж видавались їй за місцем її прописки Теребовлянською міською лікарнею. Також, тещу ми не переприписували до себе у львівську квартиру.

У тещі є загалом 4 дітей: моя дружина, ще дві сестри і брат (усі живуть окремо від тещі).

- Яким повинен бути ПОВНИЙ перелік документів по тещі? Та і чи реально отримати відстрочку по такому пункту, враховуючи що теща має своїх дітей (хоча її син не користувався таким правом)?

- Чи грає тут роль, що теща приписана в Теребовлі та усі основні довідки ЛКК теж видані в іншій області, а я приписаний у Львові і документи будуть здаватись до львівського ТЦК?

- Чи обов’язково приписувати тещу до нас у Львів? Чи різна прописка (хоч і разом фактично проживаємо) не грає тут ролі? Якщо обов'язково треба приписати до себе, то чи не змусять вони тещу заново перепроходити таку комісію ЛКК уже за місцем нової прописки в м. Львів (що лише затягне процес)? Чи їм достатньо буде висновку Теребовлянської ЛКК?

- Чи впливає також на цю ситуацію те, що тут, у Львові, також приписана її дочка (моя дружина)? Чи дружина повинна виписатись? Закон у цьому пункті наче не говорить про наявність інших осіб, що можуть доглядати, але ж для військкомату не проблема побачити у цьому проблему.

Дякую Вам!

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Оресте!

    Питання виходить за рамки безоплатного. Звертайтесь, будемо аналізувати Вашу ситуацію.

    Виникне потреба у отриманні роз'яснень з радістю Вам допоможу!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Орест Хлібчук Клієнт 8 місяців тому

      Дуже дякую, буду звертатись, Ви дуже мені сьогодні допомогли! Насправді, усі три підстави, про які я згадав сумарно у своїх постах - то всі реальні ситуації, притиманні для мене.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Прошу! Завжди радий допомогти!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ви маєте право на відстрочку від мобілізації відповідно до ст 23 ЗУ про мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

    Можу вам допомогти вирішити ваше питання.

    По догляду інші родичі не беруться до уваги. Тому у вас всі шанси для відстрочки.

    Маю багато досвіду з вирішення вашого питання.

    Для обміну контактів Звертайтесь.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Є шанси, але Вашу ситуацію потрібно аналізувати. Готовий проконсультувати з даного питання.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України