Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, строительство, 29 августа 2023, вопрос №91147

Септик біля межі будівлі

Доброго вечора! Ми вирили яму для септика біля своєї межі, але приїхав благоустрій і сказав щоб ми цю яму закопали. Хотілось би отримати консультацію про ризики і як далі рухатись. Дякую. З хорошим юристом якщо такий буде, будемо рухатись далі.

Ответы юристов (6)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. септик повинен бути розташований від сусідів на відстані 5 м, згідно з чинними вимогами і нормами. До сусідніх господарських об'єктів відстань повинна бути не менше 4-х м, щоб не допустити проблем зі здоров'ям тварин. До рослин і дерев відстань від септика становить від 1-го до 4-х м

    Звертайтесь. Зелена кнопка

    • Віталій Клиент 7 месяцев назад

      Відстань і так нормальна, але ж все що за двором це територія благоустрою чи не так?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталію!

    Очисна споруда встановлюється на відстані від будинку не менше 5 метрів.

    Виникне потреба у отриманні роз'яснень з радістю Вам допоможу!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Віталій Клиент 7 месяцев назад

      Відстань і так нормальна, але ж все що за двором це територія благоустрою чи не так?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ви самі так неясно сформулювали питання. Якщо за Вашею межею, то інпекція по благоустрію права.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Септик має бути розміщений по-можливості далеко від огорожі та будинків сусідів. Це передбачено правовими актами ДБН (державними будівельними нормами). Впритул до межі розташовувати септик не можна, бо звідти може поширюватись неприємний запах. Такий неприпустимий вплив на сусідню ділянку, як поширення неприємного запаху вважається порушенням правил добросусідства.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну правову консультацію, написати тексти правничих документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами місцевого самоврядування і державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами чи надати Вам інші правові послуги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України