Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Конституционное право, 31 августа 2023, вопрос №91270

Чи можна фотографувати в магазині?

Доброго дня, у магазині стоїть вітрина з елітним алкоголем, і продавці кажуть, що я не маю права її фотографувати, бо це об'єкт під охороною. Вимагають видалити фото та кричать що будуть викликати поліцію. Чи це правильно?

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Не думаю, що це заборонено фотографувати. Нехай нададуть Правила поведінки в магазині або інший внутрішній документ, що це забороняє.

    Всього доброго! З повагою.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитре!

    В таких випадках фотографувати можна.

    Виникне потреба у отриманні роз'яснень з радістю готовий їх надати!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 8 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. Магазин є чиєюсь власністю, тому там є обмежено прав громадян вести фотозйомку. Втім до Вас не мають чіплятись через просте фотографування.

    У випадку значного чіпляння до Вас агресивних людей Вам краще поскаржитись до поліції та подати в поліцію письмову заяву. У випадку непорушення слідчим кримінальної справи за Вашою заявою Ви маєте подати до суду (слідчого судді) скаргу на бездіяльність слідчого. У випадку задоволення Вашої скарги судом слідчий зобов'язаний буде порушити кримінальне провадження проти Ваших кривдників.

    Злочини, вчинені правоохоронцями, розслідує Державне бюро розслідувань.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з даного чи інших питань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію, написати тексти правових документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами місцевого самоврядування і державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами тощо. Можу написати для Вас текст заяви до поліції та допомогти з написанням тексту скарги до суду (слідчого судді).

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 8 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Ті люди, погрожуючи Вам викликом поліції, поводились неправильно та незаконно. У випадку виклику ними поліції вони б вчинили адміністративне правопорушення, передбачене статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

    Стаття 183. Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб

    Завідомо неправдивий виклик пожежно-рятувального підрозділу (частини), поліції, бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань -

    тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    В такому випадку просіть поліцію притягнути винних до адмінвідповідальності за статтею 183 кодексу про адмінправопорушення. Наполягайте на цьому і подайте в поліцію письмову заяву, якщо поліцейські не вчинять дій з притягнення до адміністративної відповідальності та штрафування винних.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України