Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Международное право, 31 августа 2023, вопрос №91277 150₴

Як отримати дозвіл на роботу ,трудову візу,перебуваючи на Україні

Чи можливо отримати дозвіл на роботу наприклад в Німеччині,чи в Норвегії,чи в Нідерландах перебуваючи в Україні?Якщо ні то в які строки його можна отримати їхати саме небіженкою.Їхати без посередницькиз

Ответы юристов (13)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    33.3%

    Доброго дня, Лана!

    Робоча віза Європи відноситься до категорії довгострокових та оформлюється на термін від одного до трьох років, залежно від візової історії заявника, характеру посади, яку він планує займати, а також рішення візових офіцерів держави, до якої відряджається особа

    Документи, які можуть для цього знадобитись наступні:

    • Заява з проханням про видачу робочої візи до Євросоюзу;
    • Закордонний і національний паспорти (слід зробити ксерокопії всіх сторінок, перевести їх на державну мову країни, в яку подається прохання, та завірити документи у нотаріуса);
    • Фотографії (кольорові, необхідного зразка);
    • Квитанція про сплату зборів: візового та консульського (при необхідності);
    • Оригінал запрошення від роботодавця;
    • Відомості про сторону, що приймає;
    • Інформація про громадянський стан прохача (в шлюбі, розлучений);
    • Свідоцтво про народження неповнолітніх дітей;
    • Копії, електронний формат або підтвердження бронювання авіаквитків;
    • Медичний страховий поліс;
    • Заповнена анкета (заповнюється мовою держави, в яку подається прохання).

    У деяких випадках, візові центри держав можуть запросити додаткові документи, до числа яких відносяться: підтвердження матеріального стану, дипломи і сертифікати про основну та спеціальну освіту, відомості про попереднє місце працевлаштування та заробітну плату, документи про право володіння рухомим та нерухомим майном, тощо. При подовженні дозволу, документи подаються не пізніше, ніж за 2 місяці до закінчення дії існуючої візи, в іншому випадку, міграційна служба покарає адміністративно за перебування на території країни без легальних підстав.

    Причиною відмови у видачі робочої візи в Європу може бути подання свідомо неправдивої інформації, недостатність формулярів у документаційному пакеті, невідповідна аргументація при відповідях на запитання візового офіцера, а також негативна міграційна історія особи.

    ТЕПЕР ПО ВКАЗАНИМ ВАМИ КРАЇНАМ:

    Норвегія.

    Закон про працю в Норвегії піклуватися насамперед про працевлаштування своїх громадян. Тому місцеві жителі, а також громадяни ЄС мають першочергове право на отримання роботи. Якщо ж знайти бажаючих серед місцевого населення на відкриту вакансію роботодавцю не вдалося, компанія, організація або власник сільськогосподарського об’єкта може отримати дозвіл на найм іноземного співробітника. У такому випадку роботодавець може оформити запрошення в Міграційної служби, а здобувач вакансії вже на підставі нього отримати робочу візу.

    У деяких випадках отримання дозволу на роботу не потрібно. До числа звільнених від отримання дозволу працівників відносяться — журналісти та інші представники ЗМІ, науковці, лектори, професійні спортсмени, підприємці, які ведуть спільний бізнес з місцевими компаніями, персонал авіаліній і поїздів. Також працювати без дозволу можуть музиканти, художники, актори, але не більше 14 днів в році. Перед в’їздом їм досить поставити до відома поліцію.

    У деяких випадках іноземним громадянам може видаватися віза для пошуку роботи в Норвегії. Претендувати на неї можуть кваліфіковані фахівці з профільною вищою освітою. Крім того, вони повинні вже легально перебувати в країні за студентською візою, або візі вченого. Термін дії візи для пошуку роботи становить всього півроку.

    Займатися пошуком роботи в Норвегії ви можете самостійно. Сьогодні існує безліч міжнародних сайтів, де роботодавці розміщують відкриті для іноземних громадян вакансії. Наприклад, знайти вакансії в Норвегії можна на наступних порталах:

    Доступні для іноземних громадян вакансії представлені також на сайтах державних департаментів. Наприклад, вакансії можна знайти на сайті Служби праці та соціального забезпечення. Тут представлені також докладні інструкції для іноземних громадян, які бажають працевлаштуватись в Норвегії.

    Алгоритм дій при самостійному працевлаштуванні наступний:

    1. Відстежуйте вільні вакансії і подавайте своє резюме на ті, які вам підходять.
    2. Зв’яжіться з зацікавленими роботодавцями, уточніть всі деталі можливої співпраці.
    3. У разі досягнення домовленостей, передайте роботодавцю копії своїх документів, необхідних для звернення до Міграційної служби та отримання дозволу на найм іноземного співробітника.
    4. Дочекайтеся поки роботодавець отримає дозвіл. Відразу після цього рекомендується закріпити угоду підписання трудового договору.
    5. Отримавши поштою дозвіл на роботу, почніть процес отримання візи, звернувшись до посольства Норвегії в Україні особисто, або подавши документи онлайн.

    Німеччина.

    ППравила вʼїзду до Німеччини для працевлаштування залежать від громадянства експата, хтось має право вільно в'їжджати до Німеччини та шукати роботу, а іншим доведеться перед вʼїздом оформити робочу візу.

    Кому потрібно оформлювати візу для роботи у Німеччині?

    Більшість іноземців, щоб жити та працювати у Німеччині повинні оформити робочу візу та дозвіл на роботу. Проте не всі експати підпадають під візові вимоги. Однак дозвіл на проживання і роботу повинен оформити кожен іноземець.

    Громадянам ЄС/ЄЕЗ, Швейцарії, Ліхтенштейну, Норвегії та Ісландії не потрібна робоча віза для в’їзду до Німеччини з метою працевлаштування. Їм достатньо зареєструвати своє місце проживання після прибуття до Німеччини, використовуючи паспорт або дійсне посвідчення особи.

    Тим, хто прибуває до Німеччини з Австралії, Ізраїлю, Японії, Канади, Південної Кореї, Нової Зеландії чи США також не потрібна робоча віза та пропозиція роботи для в’їзду в Німеччину. Проте вам необхідно подати заяву на отримання дозволу на проживання в Управлінні у справах іноземців після прибуття до Німеччини.

    Громадянам решти країн світу для вʼїзду у Німеччину та початку роботи необхідно подати заяву на робочу візу. Також Ви повинні подати заяву на отримання дозволу на проживання з метою роботи після прибуття до Німеччини.

    Заявку на німецьку робочу візу необхідно подати в представницький орган Німеччини в країні проживання:

    ● Німецьке посольство.

    ● Німецьке консульство.

    ● Візовий центр.

    ● Посольство/консульство Німеччини в сусідній країні, за відсутності представницьких органів Німеччини в країні вашого проживання.

    ● Посольство/консульство іншої країни, розташоване у вашій країні проживання, до якого Німеччина передала право на прийом заявок на візу.

    Період оформлення німецької довгострокової робочої візи може тривати від одного до трьох місяців з дня подання заяви. Час розгляду також залежить від кількості заявок, які на той момент отримує посольство, а також від особливостей заявки.

    Після прибуття до Німеччини на підставі робочої візи необхідно оформити німецьку посвідку на проживання.

    Експату потрібно зареєструватись у найближчому до вашого місця проживання відділу у справах іноземців в Німеччині.

    Вам необхідно буде пройти співбесіду, під час якої ви також подасте пакет документів для отримання посвідки на проживання:

    ● Дійсний національний паспорт.

    ● Форма заяви на отримання посвідки на проживання.

    ● Дві фотографії.

    ● Довідка про несудимість.

    ● Докази володіння німецькою мовою.

    Поліс медичного страхування.

    ● Підтвердження пропозиції про роботу.

    Період на який вам буде видано посвідку на проживання залежить від терміну вашого контракту. Якщо ваш контракт укладено на 2 роки, ваш дозвіл також буде дійсним протягом 2 років. Однак ви можете продовжувати його необмежену кількість разів, якщо будете продовжувати працювати.

    Нідерланди.

    Тим, хто планує отримати робочу візу в Голландію, потрібно мати на увазі, що отримати роботу в цій країні можуть тільки висококваліфіковані фахівці. Щорічно країна видає 28 000 віз для працівників-іноземців і послідовно вживає заходів, що сприяють інтелектуальній імміграції.

    Процедура працевлаштування регламентується Актом зайнятості іноземців, і основна відповідальність покладається на роботодавця. Для отримання робочої візи необхідно попередньо досягти угоди з роботодавцем, оформити трудовий договір і отримати запрошення голландської сторони.

    Подати заявку на візу може тільки роботодавець, причому, він зобов'язаний довести імміграційним органам, що претендентів на вакансію немає ні серед місцевого населення, ні серед претендентів, які проживають в країнах Євросоюзу. За п'ять тижнів до початку оформлення документів роботодавець повинен повідомити в органи страхування робітників про відкриту вакансію і потім довести, що протягом цього часу він активно шукав співробітника в своїй країні і в зоні ЄС.

    Потім відповідні інстанції оцінюють вжиті зусилля, а також перевіряють пропоновану зарплату і житлові умови, після чого відправляється заявка на оформлення візи та отримання посвідки на проживання. Зазвичай робоча віза видається на термін тривалості контракту. Для довгострокової роботи термін становить 3 роки з подальшим продовженням.

    Якщо виникне потреба у отриманні роз'яснень з радістю готовий їх надати!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Лана Клиент 8 месяцев назад

      А чи реально отримати візу на пошук роботи в Німеччині?

    Лана Клиент 8 месяцев назад

    а сайти для пошуку мроботи в Німеччині які?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Вакансії в Німеччині можна знати на цих сайтах:

      https://ua.europa.jobs/

      https://www.arbeitsagentur.de/

      https://www.jobcenter-ge.de/

      https://www.jobleads.de/desktop-app

      https://www.stellenanzeigen.de/

      https://www.agenturmarypoppins.de/

      Крім того, шукати роботу в Німеччині можна на місцевих веб-сайтах оголошень, таких як:

      https://de.jobrapido.com

      https://www.kalaydo.de

      www.karriere.de

      www.job24.de

      www.jobnet.de

      www.jobware.de

      Також багато вакансій публікують в групах у Facebook:

      Робота в Німеччині. Работа в Германии. Arbeit in Deutschland

      Arbeit in Deutschland / Робота в Німеччині / Работа в Германии

      Українці в Німеччині. Робота та Перевезення.

      Поміж тим, ви можете самосійна розсилати своє резюме до фірм, які знаходяться у вашому місці або особисто приходити на підприємство чи офіс і запитувати про вільні вакансії. Ваша наполегливість і вмотивованість – це найкращі помічники під час пошуку роботи.

    Дерій Владислав Олегович
    33.3%

    Доброго дня!

    1.Візовий відділ Посольства Німеччини в Україні зачинений для відвідувачів, тому робочу візу в Німеччину на території України Ви не зможете отримати.

    З огляду на актуальну ситуацію громадяни України й громадяни третіх країн, які постійно проживають в Україні, можуть оформити візи для перебування в Німеччині в закордонних представництвах Німеччини, які знаходяться в країнах-сусідах України. За загальними умовами для довгострокового перебування в Німеччині необхідно оформити візу ще до в’їзду до Німеччини. Проте зараз в’їзд до Німеччини для громадян України й громадян третіх країн з посвідкою на проживання в Україні можливий без візи.

    Взагалі для отримання робочої візи в Німеччину потрібне запрошення та контракт на роботу. Список документів необхідних на подачу в консульство може змінюватися, в залежності від необхідних працівників.

    1. Закордонний паспорт.Оригінал і 2 копії, всі сторінки з відмітками. У паспорті повинно бути мінімум 2 чистих сторінки, термін дії повинен бути 3 місяці після закінчення візи.
    2. Якщо є другий закордонний паспорт його так само необхідно пред’явити, навіть якщо термін дії закінчився. Оригінал і 2 копії.
    3. Візова анкета. Необхідно заповнити 2 однакові анкети.
    4. Необхідно 3 фото.
    5. Договір з роботодавцем, запрошення від роботодавця, контракт (оригінал і 2 копії). У ньому має бути описано скільки годин Ви будете працювати і яку зарплату отримувати.
    6. Підтвердження кваліфікації. Це може бути диплом, якщо не їдете працювати різноробочим.
    7. Мед страховка. Оригінал і 2 копії

    Щодо працевлаштування в Нідерландах та Норвегії , то відповідні Візові Центри тимчасово припинили прийом документів.

    https://visa.vfsglobal.com/ukr/uk/nld/news/vac-tem...

    https://visa.vfsglobal.com/ukr/uk/nor/news/vac-are...

    У разі виникнення додаткових питань - звертайтесь. Всього доброго!

    • Лана Клиент 8 месяцев назад

      То як можливо оформити візу до вїзду в Німеччину?

      • Дерій Владислав Олегович

        Лише шляхом звернення до консульства або посольства Німеччини в іншій країні.

        По безвізу Ви можете перебувати в Німеччині або іншій країні Шенгенської угоди до 90 днів.

        https://kiew.diplo.de/ua-uk/service/05-VisaEinreis...

        • Лана Клиент 8 месяцев назад
          1. А відкрити візу для пошуку роботи теж треба в тих посольствах?
          • Дерій Владислав Олегович

            У Вас є такий варіант - Ви прибуваєте в Німеччину та отримуєте тимчасовий захист, потім згідно даного документу через центр зайнятості влаштовуєтесь на роботу.

            Якщо такий варіант Вам не підходить - звертайтесь до посольства Німеччини в іншій країні та відкриваєте робочу візу.

            Просто приїхати по безвізу до Німеччини та працевлаштуватись не вийде.

            • Лана Клиент 8 месяцев назад

              А як відкрити візу для пошуку роботи?

            • Лана Клиент 8 месяцев назад

              А в Львові не працює посольство?

          • Дерій Владислав Олегович

            Візу з метою пошуку роботи можна було оформити в посольстві, але на даний момент воно не працює https://kiew.diplo.de/blob/1266408/062cf353c9e3df8...

            У Львові консульство тимчасово не працює

    Гончаренко Константин
    33.3%
    Гончаренко Константин 8 месяцев назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    Визначте тип візиОберіть правильну візову категорію або дозвіл на проживання для вашої поїздки

    Перший крок – визначте, яка категорія візи або дозволу на проживання вам потрібні, і перевірте, чи можете Ви подавати заяву на цю категорію.

    Вам необхідно зібрати документи, які необхідно буде подати разом із заявою, скільки часу може зайняти розгляд та суми зборів, які потрібно буде сплатити.

    Кожна заява повинна відповідати інструкціям, що застосовуються до Вашої категорії візи чи дозволу на проживання.

    Якщо Ваші документи не англійською мовою, Вам необхідно підготувати переклади перед поданням заяви.

    для отримання робочої візи в Німеччину потрібне запрошення та контракт на роботу. Список документів необхідних на подачу в консульство може змінюватися, в залежності від необхідних працівників.

    Інші країни тимчасово зупинили прийом документів

    С уважением,

    Константин Гончаренко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України