Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 05 вересня 2023, питання №91799

Чи необхідно мені, повторно проходячи навчання на бакалавраті, відносити у військкомат довідку форми 20?

Закінчив в червні цього року бакалаврат, в серпні знову вступив на бакалавра на денну форму. Відстрочка діє з минулого року по 01.10.23 (принаймні так написано в приписному: "Дійсне до 01.10.23").
По закону я маю до 01.10.23 відносити довідку форми 20 з місця навчання (підтвердження права на відстрочку від призову на строкову військову службу).
Це стосується як строкової служби (призов в армію) так і воєнної (мобілізація)?
Чи потрібно мені знову до 01.10.23 подавати довідку? Якщо орієнтуватися на норми строкової служби - то я вже не маю права на відстрочку (Відповідно до статті 12 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", відстрочка від призову на строкову військову службу надається один раз за період навчання у вищому навчальному закладі), але якщо орієнтуватися на норми під час воєнного стану та мобілізації - то маю, адже по факту являюсь студентом (Відповідно до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають особи, які навчаються у вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації на денній формі навчання).

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, навчальний заклад надіслилає інформацію про студентів у ТЦК. Тому вам не обов'язково подавати довідку самостійно.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Іване!

    Згідно грудневої постанови Кабміну за 2022 рік про військовий облік Ви зобов'язані повідомити ТЦК про зміни у Ваших персональних даних. Зокрема про вступ до ВНЗ.

    Виникне потреба у персональній консультації, я завжди готовий це зробити!

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України