Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 06 сентября 2023, вопрос №91844

Буде нараховуватись пенсія, якщо не проходити МСЕК?

Доброго дня, у мене інвалідність другої групи з дитинства, інвалідність з дитинства, буде нараховуватись пенсія якщо не пройти МСЕК?

Ответы юристов (5)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, конкретизуйте ваше питання. Опишіть більш детально вашу ситуацію.

    Олексій Клиент 8 месяцев назад

    В мене встановлено інвалідність на один рік, срок дії мед комісії пройшов, я хочу дізнатися чи потрібно проходити МСЕК заново чи пенсія буде і так нараховуватись?

    • Корнійчук Євген Іванович

      Під час війни людям з інвалідністю не потрібно повторно проходити медико-соціальну експертизу, щоб продовжити інвалідність. Інвалідність продовжується автоматично без перекомісії до кінця дії воєнного стану та 6 місяців після його припинення/скасування. Про це розповідають у Міністерстві охорони здоров'я.

      Але якщо є можливість то краще її пройти.

    Олексій Клиент 8 месяцев назад

    Інвалідність встановлено з дитинства

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олексію!

    ПФУ може призупинити нарахування пенсії. Отже МСЕК треба пройти і під час воєнного стану це можна зробити заочно, звернувшись до ЛКК.

    Виникне потреба у персональній консультації, я завжди готовий це зробити!

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України