Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 06 сентября 2023, вопрос №91850

Бабуся інвалід l групи чи можна оформити онуку опікунства і чи буде відстрочка

Доброго дня! Чоловіку 38 років хоче оформити опікунство над бабусею-інвалідом l групи (крім нього в хаті проживає донька бабусі яка після інсульту але ходяча і її чоловік-вони двоє пенсіонери)Чи може чоловік оформляти опіку над бабусею щоб його не мобілізували?Син бабусі і ще двоє її внуків проживають в тому ж селі але окремо від неї чи буде це впливати на оформлення опікунства?

Ответы юристов (9)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, якщо син бабусі працездатний, ви не будете мати право на відстрочку.

    • Олена Клиент 8 месяцев назад
      Син бабусі непрацездатний і не живе з нею тільки живе дочка з інсультом,дочки чоловік,внук той що хоче оформляти опіку і його дружина з двома маленькими дітьми.
      • Корнійчук Євген Іванович

        Вам треба мати довідку ЛКК про необхідність постійного догляду або у довідці мсек повинно бути зазначено потреба у постійному догляді. Після чого звертайтесь до соціальної служби України за місцем реєстрації бабусі для оформлення догляду.

        • Олена Клиент 8 месяцев назад

          оформлення постійного догляду дає право на відстрочку?а в цьому випадку що краще постійний догляд чи опіка

          • Корнійчук Євген Іванович

            Дає право на відстрочку, опіку ви будете оформлювати мінімум пів року, а догляд можливо оформити протягом неділі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Може, але для опіки бабуся повинна мати психічні проблеми зі здоров'ям. Якщо у неї фізичні проблеми, тоді треба оформлювати постійний догляд. Але ключова вимога при догляді - відсутність інших осіб, які можуть здійснювати догляд. У вашому ж випадку є син, донька і, як мінімум, 2 внуків. Тому складна підстава для реалізації.

    Чи у неї все таки психічні проблеми?

    • Олена Клиент 8 месяцев назад

      так в неї психічні проблеми.Але з нею двоє внуків і син не проживають чи це не має значення?а постійний догляд дає прова на відстрочку якщо чоловік працює?щиро дякую за відповід

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Олено!

        Якщо у неї психічні проблеми, за умови встановлення опікунства чоловік матиме право на відстрочку. З постійним доглядом все набагато складніше, відверто кажучи.

        Успіхів.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Чисто гіпотетично це можливо, але роботи дуже багато.

    Виникне потреба у персональній консультації, я завжди готовий це зробити!

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України