Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 07 сентября 2023, вопрос №91957

Щодо відстрочки на денній формі

Якщо новий законопроєкт буде прийнято у нинішньому вигляді, чи зможу я мати відстрочку від мобілізації на весь термін навчання, якщо я вже зарахований у цьому році від 29.08? Нібито читав, що закон не має оберненої дії. Не хочу йти в тцк оформляти відстрочку, бо треба проходити влк, а потім пишуть, що можуть відмінити відстрочку отриману і я ж пройшов влк, то зразу повістку бойову видадуть. Тобто, чи має в цьому випадку якусь силу саме документ про зарахування на денну форму, якщо там стоїть дата 29.08,тобто, до прийняття цього законопроекту? Якщо ні, треба було оформити відстрочку до прийняття законопроекту, то після прийняття зможу я оформити відстрочку? В мене ж буде документ про зарахування до прийняття цього законопроекту. Мені 23 роки, але проходив воєн кафедру

Ответы юристов (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    ВСТУПИЛИ ДО НАБРАННЯ ЧИННОСТІ ЗМІНАМИ, АЛЕ НА ПЕВНИЙ МОМЕНТ ЧАС ВІДПОВІДНО ДО ДІЮЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА НЕ МАТИМЕТЕ ПРАВА НА ВІДСТРОЧКУ.

    ВІДСТРОЧКУ ВТРАТИТЕ, ЯКЩО БУДЕ ПРИЙНЯТА ТА РЕДАКЦІЯ, ЯКУ МИ МАЄМО СТАНОМ НА ЗАРАЗ.

    У ДАНОМУ ВИПАДКУ РОЗРАХОВУВАТИ НА СТАТТЮ 58 КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ НЕ ПОТРІБНО. ЯКЩО ВИ ВСТУПИЛИ, ДО НАБРАННЯ ЧИННОСТІ ЗМІНАМИ МОЖЕТЕ ОФОРМИТИ ВІДСТРОЧКУ, НАПРИКЛАД, НА ПІВРОКУ. ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ ДАНОГО СТРОКУ У ВАС НЕ БУДЕ ПРАВА НА ВІДСТРОЧКУ.

    АБО МОЖЛИВО ТЦК НАДАСТЬ ВАМ БЕЗСТРОКОВУ ВІДСТРОЧКУ ДО НАБРАННЯ ЧИННОСТІ ЦИМ ЗАКОНОМ, У ТАКОМУ ВИПАДКУ МАЄ ЗАСТОСУВАТИСЬ СТАТТЯ 58 КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ.

    ЗАГАЛОМ ЯКЩО ЗМОЖЕТЕ ОФОРМИТИ ВІДСТРОЧКУ ДО НАБРАННЯ ЧИННОСТІ, МАТИМЕТЕ ВІДСТРОЧКУ АБО ДО КІНЦЯ СТРОКУ, АБО БЕЗ СТРОКІ ДІЇ.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України