Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 07 сентября 2023, вопрос №92056

Пояснения по закону 9342?

В данный момент получаю выплату по догляду за бабушкой 1 группы инв. на непроф.основі.Раньше была отсрочка от мобилизации.После принятия этого закона,значит ли это что переоформить её не получится и отсрочки больше не будет?

В семье дедушка 77 лет
Её сын (мой отец) инвалид 3й группы
И второй сын с которым они не общаются

Возможна ли отсрочка и выезд заграницу?
Или возможно ли бы это было если бы у отца была 2 группа,я единственный ребёнок и он не женат

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Антоне!

    За таких умов Ви продовжуватиме мати право на відстрочку, а також право на виїзд. Допомогу за ПД на непрофесійеій основі Вам також надаватимуть і в майбутньому..

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Антон Клиент 8 месяцев назад

      Извините!

      Это в первой ситуации с бабушкой или со второй с отцом?

      Какую из них вы имели в виду ?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Якщо Ви отримуєте компенсацію по догляду за бабусею, то маєте право на відстрочку відповідно до абзацу 12 статті 23:

        "опікуни особи з інвалідністю, визнаної судом недієздатною; особи, зайняті постійним доглядом за особою з інвалідністю I групи; особи, зайняті постійним доглядом за особою з інвалідністю II групи або за особою, яка за висновком медико-соціальної експертної комісії або лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я потребує постійного догляду, у разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд;"

        З приводу батька можете мати відстрочку і за його інвалідності ІІІ групи, але для цього йому прийдеться отримати довілку ЛКК форми 080-4 про потребу у постійному догляді. Якщо в нього буде ІІ група, то тоді ЛКК оформлювати не треба, так як будете мати відстрочку по абзацу 11, так як в нього немає інших празездатних осіб, які повинні його утримувати (так як Ваш дідусь та бабуся є непрацездатними особами).

        З приводу навчання, поки що ніяких змін у законі не було, для того, щоб надати відповідь, чи будете Ви мати право на відстрочку потрібно по-перше дочекатися його прийняття, а також знати Ваш вік і ступінь освіти, яку Ви здобуваєте.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України