Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 23 сентября 2023, вопрос №93285

Ст. 130 виписана без погодження, без надання інформаціі та без ніяких бумаг на руки

Добрий вечір. Ситуація наступна - після вживання слабоалк напою, через пару годин, в коменд час пришлось сісти за руль випившого друга, так як ні таксі, ні тверезий водій не доступні були. Зупиняє поліція та проводить огляд машини, багажу і тд, під час цбого говорять що в мене перегар, є ознаки, хоча я спокійно розмовляв, не агресивно, культурно себе вів та не хитався. Визнаю що дурний, в любом випадку не подумав за наслідки, хотівши виручити друга, Але суть в тому, що на причину зупинки і показвти відео доказ - мені відмовили, сказали в суді побачиш.. я нічо не проходив, нічо не підписував, нічого не обяснювали і тд.. забрали права, виписали 130, з якою не ознайомили не прочитали не пояснили, якусь копію яи взагалі якусб бумагу нічого не дали.. сказали просто усно колм суд і все, не було ні свідків нікого. Все в межах норми чи процедура була не правильна з ихньои сторони!? Чи є шанс виграти діло, якщо ні, то за права через рік просто прийти забрати чи потрібно буде у мрео знову здавати на них? І чи не буде це все діло через тцк? Дуже дякую

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. Треба вивчати матеріали справи. Якщо не має, драгеру, відео запису з боди камеры, свідків про відмову підписання, є усі шанси скасувати протокол. Звертайтесь за допомогою адвоката.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Раджу Вам звернутись до адвоката. Він ознайомиться з матеріалами справи і зможе Вам допомогти.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Турчин Ярослав Александрович

    Вітаю Вас, Сергію!

    Повітре з досвіду захисту різних клієнтів по фіктивній 130й, у тому числі старших офіцерів СБУ, МВС, суддів, посадовців різного рівня на яких отримували "замовлення" наші нові, чесні, відреформовані та тричі іменем Майдану створені Патрульні Поліцейські - в суді будуть і підписані штатними свідками - "шістками" нацполіцаїв протоколи, що Ви відмовились від медичного огляду та перевірки на місці... і запис, що Ви відмовились підписувати та отримувати протокол на руки... І свідчення їх з липовими адресами проживання так само будуть долучені. Це ж не старе ДАІ, а нова чесна ДПП ))) Як в тому анекдоті про АвтоЗАЗ... Я ж казав - місце прокляте, а Ви все кричали руки не з того місця та руки не з того місця.

    Саме тому Вам на руки "нічорта" і не видали, бо вони заднім числом склепають все як треба... Треба було вимагати видати примірник протокола.. Записувати їх на відео... В тому числі під трансляцію у соцмережі, що Ви вимагаєте видати належну Вам копію протокола, а вони відмовляються... Викликати інший наряд поліції як свідків, хоча скоріше як співучасників.. Але все ж, може попався б порядний один у зграї "гієн кругової поруки". Звертатись до чергового по лінії 102 щодо зловживання патрульними своїми повноваженнями.

    Зараз нажаль вже на 99 % пізно пити Боржомі.

    Тепер Вам слід звернутися до Управління внутрішньої безпеки відповідної області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України... Нехай розпочинають службову перевірку та перевірять скільки разів на місці оформлення статті 130 КУпАП перебували ОДНІ й ТІ САМІ СВІДКИ.

    Проблема в тому, що оці патрульні поліцаї - типу пілотний проєкт з Європою, тому їх у Києві заборонено чіпати... Заплющують очі навіть коли вони вбивають і ріжуть людей.

    Судді ж коли чуть про статтю 130, навіть чути нічого не хочуть про якусь підставу збоку поліцаїв... Маємо те шо маємо.

    Єдиний Ваш шанс - або знайти гарного адвоката в регіоні де це сталося... або якщо попадеться адекватний суддя, який не буде, як уся суддівська система за подачки від держави та заплющування очей на заробляння суддів на певних категоріях справ, грати на боці відреформованого поліцейського беспредєлу, який нам от уже 7 років продають як великий здобуток та цеЄвропу.

    Щасти Вам і будьте обачнішим наступного разу!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України