Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 26 сентября 2023, вопрос №93532

Збив людину, без прав

Збив дитину на мотоциклі, та залишив місце дтп. Дитина у тяжкому стані. Які штрафи і статті світять. Хлопець не повнолітній, 16 років.

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня,

    Кримінальна відповідальність

    Настає в результаті порушення правил дорожнього руху, що спричинили заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості або тяжких тілесних ушкоджень, а також у разі настання смерті потерпілого або потерпілих.

    Якщо особою, яка спричинила виникнення ДТП є водій транспортного засобу, то відповідальність настає за ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція даної статті передбачає покарання в залежності від ступеня тяжкості тілесних ушкоджень.

    Якщо в результаті ДТП потерпілому було завдано середньої тяжкості тілесне ушкодження - штраф від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

    Якщо в результаті ДТП настала смерть потерпілого або заподіяно тяжке тілесне ушкодження - позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

    Якщо ДТП спричинило загибель кількох осіб - позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 7 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. В даному випадку суд в більшості випадків можливого розвитку подій може, враховуючи неповноліття підсудного, призначити відносно м'яке покарання з передбачених в санкціях статті 286-ої. Якщо дитина помре, то суд може призначити покарання у вигляді кількох років позбавлення волі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України