Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 28 сентября 2023, вопрос №93664

Как выехать за границу

Добрый день, если я снятый с воинского учёта по приказу 342 могу ли я выехать за границу? К сожалению не удалось прикрепить фото военного билета.

Ответы юристов (7)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для цього вам треба мати військовий квиток з відміткою про виключення з військового обліку та витяг рішення ВЛК.

    Краще вам дане питання уточнити на гарячій лінії прикордонної служби України 0 800 505 063

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    На жаль Наказ МОУ № 342 застарів. Це по-перше.

    А, по-друге, зняття з обліку не дає права на виїзд.

    Згідно роз'яснень ДПСУ від 2.02.23 року:

    "Виїзд чоловіка, який знятий з військового обліку, відбув покарання і звільнився з місць позбавлення волі -

    не дозволено,оскільки такої категорії осіб, як громадяни України, зняті з військового обліку у зв’язку із відбуванням покарання за злочин, не передбачено п. 2-6 Правил та частиною першою статті 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», тобто є тимчасові обмеження у праві виїзду з території України".

    Якщо ж Ви були визнані непридатним до служби за станом здоров'я, то Вам треба відкорегувати відмітку у військовому квитку або тимчасовому посвідченні.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Александр Клиент 7 месяцев назад

      Снят по здоровью. А как это сделать? Нужно обязательно обращаться в военкомат?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так, звернення до ТЦК обов'язкове, й при тому цілком можливо, що Вас направлять на проходження ВЛК. В якому році Ви в останнє проходили військову комісію?

    Александр Клиент 7 месяцев назад

    В 2007 году проходил.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Тоді Вам ВЛК ніяк не обминути. Рекомендую Вам перед тим, як йти до ТЦК, пройти обстеження в цивільній клиніці, аби розуміти, чи не сталося покращання у порявнянні з Вашим попередні діагнозом. Приблизний прогноз по свіжих медичних обстеженнях може дати Вам спеціаліст-лікар чи юрист, який розбираються в таких питаннях, як також в законодавстві.

      • Александр Клиент 7 месяцев назад

        Большое спасибо за консультацию.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України