Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, строительство, 28 сентября 2023, вопрос №93679

Яка кошторисна вартість не створює проблем у майбутньому?

Мені треба подати декларацію про готовність до експлуатації обʼєкта, в якій треба вказати його кошторисну вартість. Будинок обійшовся у ~$250 000. Чеків з магазину за матеріали та розрахунку з майстрами не маю. Підкажіть, будь ласка, чи варто вказувати реальні цифри.
Або ж інакшими словами, які цифри у кошторисній вартості не створюють проблем на практиці?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталію!

    Це вирішувати Вам. Проте, майте на увазі, що за певних обставин податкова може запитати у Вас, звідки Ви взяли ці гроші. Якщо у Вас є відповідь, то проблем не бачу..

    З повагою, адвокат Айвазян

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Якщо це будівництво об'єкту особистого призначення (житлового приватного будинку), то вартість яку Ви зазначити в декларації не має жодного принципового значення.

    Віталій Клиент 7 месяцев назад

    Дуже дякую,то будинок для себе і я можу надати довідку про походження коштів (принаймні я так думаю, бо маю рахунок в банку з оббігом коштів, який дозволяє такі витрати, а також ФОПа з його податками)

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Тоді я не бачу у Вас жодної проблеми. Можете спокійно показувати повну вартість будівництва.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України