Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 03 октября 2023, вопрос №94091

Закрытие исполнительного производства по кредиту в банк, какие могут быть нюансы?

Условно, был взят кредит на 10000, через пару лет открыли исполнительное производство, на сумму в 24000 (по телу + набежавшим % на тот момент), пока шли судебные разбирательства % не капал, а после наложения продолжил капать ещё пару лет, с февраля 22г проценты перестали идти (мб из-за войны, а мб что-то законодательное, не знаю), на данный момент висит производство на 24тыс, но сам кредит + % равен около 70. Вопрос собственно состоит из нескольких пунктов.

1. Как быстро снимут ограничения счетов и продажи имущества? Или что для этого нужно, помимо оплаты?
2. При закрытии производства, сумма по кредиту уменьшится на эту сумму?
3. Может ли возобновиться начисление % по кредиту?

На протяжении лет 5+ я никак ни с банком, ни с исполнителем, ни с коллекторами какими-то не имел контактов (хотя, естественно, звонки бывали).

Ответы юристов (1)

    Оксана  Костенко  Миколаївна

    Доброго дня. У Вас два різні питання, які не пов'язані.

    1. Виконавче провадження. Виконавець не нараховує більше, ніж: вказано у рішенні суду, а також 10 відсотків боргу - це виконавчий збір та мінімальні витрати виконавчого провадження до 1000 грн. Відсотки він не нараховує. Як швидко можна зняти обмеження - залежить від того, відкрите чи закрите виконавче провадження. Якщо відкрите, то квитанція про сплату боргу та заява про його завершення, у зв'зку з повним виконанням рішення суду і за тиждень знімуть всі обмеження і закриють виконавче провадження (по закону 1 робочий день, на практиці тиждень). Якщо виконавче провадження закрите, то буде складніше, необхідно буде подати заяву про скасування постанови про повернення виконавчого документа та просити закінчити виконавче провадження, у зв'язку з повним виконанням. По термінам від тижня до 2 місяців.

    2. Щодо відсотків по кредиту. Тут, щоб відповісти на питання, необхідно знати, чи отримували Ви вимогу про дострокове розірвання договору.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України