Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 06 октября 2023, вопрос №94328

Відмова в академвідпустці за станом здоров'я

Навчаюсь на 5 курсі в ЛНУ ім. І. Франка (1 курс магістратури), до цього здобув бакалаврат в цьому ж університеті, на цьому ж факультеті. Виникли проблеми зі здоров'ям, хотів взяти академвідпустку, але в деканаті сказали що на 1 курсі магістратури її не надають, навіть за станом здоров'я. При чому в положеннях про відрахування/переривання навчання ЛНУ такого ніде не вказано. Це правомірно? Якщо ні, то куди треба звертатись?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Владиславе!

    Законодавством передбачено єдине обмеження: академвідпустку не можна оформити на першому курсі, якщо підставою є участь у програмах академічної мобільності. Це значить, що в усіх інших випадках на будь-якому курсі та частині семестру, у тому числі і в кінці та під час сесії, можна оформити академвідпустку.

    Тим більше, що такі речі обов'язково повинні бути прописані у положенні про відрахування/переривання навчання.

    Зі скаргою Ви можете звернутися до МОН України.

    З повагою, адвокат Айвазян!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України