Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 09 октября 2023, вопрос №94516

Отримання диплому ВНЗ через 1-3 роки після закінчення навчання.

Доброго дня.

Як я розумію, якщо виконати всі умови для створення диплому (маю на увазі саме його створення, внесення до бази МОН тощо, а не фізичне отримання мною), а потім не підписувати обхідний лист, то я не зможу отримати його фізично.
Моє НЕ підписання обхідного листа ніяк не скасовує цей диплом, його дію, факт отримання цього рівня освіти тощо. Тобто, він все одно буде в архіві ВНЗ або базі МОН, буде продовжувати діяти і, при необхідності, через рік або більше можна звернутись для його отримання.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    А хіба через рік Вам не прийдется підписувати обхідний лист? В чому суть питання?.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Олександр Клиент 6 месяцев назад

    Ну, можливо через рік або більше уже буде не отримання, а відновлення, через МОН наприклад.

    Суть в том, щоб отримати диплом без обхідного листа, не обов'язково саме в рік закінчення навчання. Як я розумію, лист - це забаганка навчального закладу, яка ніяк не впливає на створення диплому, а тільки на фізичне його отримання у ВНЗ.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Таке на жаль прогнозувати складно


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України