Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 10 октября 2023, вопрос №94620

Перетин кордону в супроводі інваліда 2 групи

Доброго вечора, цікавить таке питання.
Мій чоловік в супроводі моєї мами виїхав за кордон, через три місяці мама поїхала на Україну сама і тепер вона приїхала знову до Польщі.
Суть питання така чи зможе чоловік перетнути з нею кордон ще раз до Польщі, якщо вона один раз виїжала без нього?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства - громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які супроводжували осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду для виїзду за межі України, зобов’язані повернутися в Україну не пізніше повернення на територію України осіб, яких вони супроводжували.

    Хоча він і порушив закон, на мою думку, відмова у виїзді навряд чи буде.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валентина!

    Теоретично зможе, але за умови, якщо чоловік вже не був зафіксований у базі даних ДПСУ як особа, що не повернулась до України разом із супроводжувальним нею інвалідом. Бо це є правопорушення.

    Хоча і прямої відповідальності за таке законом наразі непередбачено, проблеми чоловіку пізініше можуть створити самі прикордонники.Це, повторюю, в теорії. Як буде практично, сказати важко.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Загалом - так. Але питання насправді неоднозначне, оскільки формально вони порушили приписи постанови № 57. Втім, чи відмовляють при виїзді знову - сумніваюсь.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України