Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 20 октября 2023, вопрос №95223

Можно ли оплачивать штраф не сразу а частями.

Меня остановили за пяное вождение автомобиля суд прошел но мне так и не сказали как оплачивать а денег нету вообще как быть.

Ответы юристов (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Особи, як і були піддані стягненню у вигляді штрафу за порушення передбачені Кодексом України про Адміністративне правопорушення або за вироком суду, мають право звернутися до суду з питанням про розстрочку виплати суми штрафу.

    Так відповідно до ч. 2 статті 301 КУпАП України відстрочка виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу (за винятком стягнення штрафу на місці вчинення адміністративного правопорушення) здійснюється в порядку, встановленому законом. Відповідно до ч.ч. 1, 2 статті 36 Закону України «про виконавче провадження», за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, державний виконавець за впасною ініціативою чи за заявою сторін, а також самі сторони мають право звернутися до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання, а також про встановлення або зміну способу і порядку виконання. Дане питання розглядається судом у встановлений законом строк. Відповідне рішення може бути оскаржене у встановленому законом порядку.

    Розстрочка виплати суми штрафу по кримінальним справам здійснюється відповідно до ч.4 статті 53 КК України, а саме: за клопотанням засудженого, з урахуванням майнового стану особи, суд може призначити штраф із розстрочкою виплати певними частинами строком до одного року.

    А тому, якщо у Вас є матеріальні проблеми зі сплатою штрафу, які унеможливлюють своєчасну сплату штрафу - то Ви маєте можливість реалізувати своє право на розстрочку.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Артуре!

    Ви можете звернутися до суду з клопотання про розтрочку виплати штрафу.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України