Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 21 октября 2023, вопрос №95268

Чи може дитина (14 річна) яка має паспорт зареєструвати номер у салоні оператора

Мені хотілося почути відповідь на чудове питання: чи має право дитина в 14 років зареєструвати номер. І якщо ні то зі скількох років можна?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Правила користування готелями від 16.03.2004 р. встановлюють лише перелік документів, які треба пред’явити для поселення (паспорт чи інший документ, що посвідчує особу).

    Зокрема в підпункті 4.1. пункту 4 Правил сказано:

    " 4. Порядок надання послуг

    4.1. Номер (місце) в готелі надається споживачу при пред'явленні паспорта або іншого документа, який засвідчує особу (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний чи службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідка на проживання особи, яка мешкає в Україні, але не є громадянином України, національний паспорт іноземця або документ, що його замінює, та віза на право перебування в Україні (якщо інше не передбачено чинними двосторонніми угодами), свідоцтво про народження неповнолітніх, які не досягли 16 років, посвідчення водія, для військових - особове посвідчення або військовий квиток, посвідчення, яке видане за місцем роботи споживача, та ін.), і заповненні анкети встановленого центральним органом виконавчої влади з питань туризму зразка".

    Отже про вік в Правилах не сказано нічого. Крім того, кожен готель зобов’язаний затвердити свої Правила проживання, якими можуть бути встановлено додаткові вимоги (накприклад, про вік). Тому треба обов’язково мати паспорт, звичайно ж гроші, та поцікавитися Правилами поселення в конкретному готелі.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України