Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 25 жовтня 2023, питання №95492

продаж та переоформлення авто

Вітаю, порадьте який має бути текст Довіреності для перегону авто з Польщі на Україну і його продажу третій особі.
І які при продажу затрати у продавця та покупця якщо авто вже на Укр номерах (ДАЇ, нотаріус, тощо). Дякую

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Василю!

    Текст довіренності Вам підкажуть в українському консульстві, в якому Ви будете нотаріально завіряти цей документ. Якщо ж це буде робитися в польського нотаріуса, то вони також прекрасно знають, що потрібно писати в таких випадках. Переклад в поляків не завіряйте, бо їхні нотаріуси не несуть за це відповідальності, й відповідно в Україні такий переклад не буде визнано.

    Що стосується витрат, то якщо Ви продаєте авто перший раз за рік, то у Вас їх практично не буде. Вартість послуг нотаріуса при продажу може бути різною, і вказати її наперед неможливо.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Василь Клієнт 6 місяців тому

      Доброго дня Юрій, так що мені робити з П Довіреністю, просто мати її на польській чи завіряти в Консульстві?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Простіше зробити її в консульстві. Проблема в тому, що польські нотарісу також роблять переклад на українську і завіряють його самі, але він не приймається уркаїнськими установами.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Насправді у консульство потрібно йти вже з готовим текстом довіреності. Тому його потрібно підготувати заздалегідь.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України