Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 28 октября 2023, вопрос №95723

З якого моменту можуть застосувати доставлення до тцк

Не зʼявився по повістці через хворобу. Юрист порадив до ТЦК не звертатись (тцк скоріш за все не забере рекмендований лист) і оскаржувати штраф, бо є поважна причина. Власне питання - чи можуть примусово доставляти до ТЦК працівники поліції, як ця процедура відбувається (перевірка документів на вулиці, чи можуть вдиратись додому тощо) і як на це правильно реагувати

Ответы юристов (5)

    Богун Сергій Павлович

    Законодавством примусове доставляння військовозобов'язаних до ТЦК та СП передбачено на підставі Звернення щодо доставлення громадян, які вчинили адміністративні правопорушення за статтею (статтями), до обласного, районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки для складення протоколів про адміністративні правопорушення.

    Це може відбутися після складання ТЦКСП адміністративного протоколу.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Миколо!

    Примусово доставляти до ТЦК не має права ніхто, вдиратись у Ваш дім без законної підстави (обшук, наприклад) - також. Явка обов'язкова тільки у разі вручення повістки персонально.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, мають право доставляти у випадку вчинення Вами раніше адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 210 або 210-1 КУпАП. По фатку таке правопорушення Ви вже вчинили і Ваша доставка буде цілком законна. Але там також є свої нюанси, зокрема щодо складання протоколу про адміністративне затримання. Також є інші моменти.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Микола!

    Бачу тут інші точки зору на Ваше питання. Хочу повторити. Не про яке адмінпорушення і примусове доставлення до ТЦК не може йти навіть і мови! Оскільки Ви не з'явились перший раз до ТЦК з поважної причини. Так що все було зроблено незаконно!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Миколо!

    Вриватись до Вашого будинку, звичайно, ніхто не має права. Але у випадку зупинки Вас працівниками правоохоронних органів інформація про Вас може міститись у відповідні базі Нацполіції. Втім, маю пам'ятку дії під час перевірки документів.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України