Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 29 октября 2023, вопрос №95772

Дані з Свідоцтва про народження дитини не внесені в Реєстр

Добрий день! Дитина 2008 р.н. отримала Свідоцтво про народження в наразі тимчасово окупованому м. Севастополі, а дані не були внесені до Реєстру, що зясувалося тільки зараз. Дитина проживає в Кривому Розі з 2010, ходила до дитячого садочка, зараз вчиться в школі, і не виникало ніяких питань. При подачі документів на отримання паспорта з'ясувалося, що немає даних в Реєстрі. Підкажіть, будь ласка, порядок дій, щоб занести дані до Реєстру. Дякую!

Ответы юристов (9)

    Богун Сергій Павлович

    Вам потрібно звернутися до суду.

    Перелік документів у суд:

    – паспорти заявників (батьків) та ІПН (індивідуальний податковий номер);

    – свідоцтво про укладення шлюбу заявників (батьків дитини), якщо є;

    – свідоцтво про народження дитини, що видане незаконними органами влади АР Крим та м. Севастополя;

    – заяву про встановлення факту народження на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя.

    Ганна Клиент 6 месяцев назад

    Дякую! Але Свідоцтво було видане державними органами України у 2008 році, воно законне, але дані з нього через халатність або бездіяльність працівників РАГСу не були внесені до Реєстру. В цьому і є проблема.

    • Богун Сергій Павлович

      Зрозуміло. Я подумав, що було видано на окупованій території. Вам відмовили в письмовій формі?

    • Богун Сергій Павлович

      Відомості, зазначені в актових записах про народження фізичної особи та її походження, шлюб, смерть, складених виконавчими органами сільських, селищних та міських рад на паперових носіях та в електронному вигляді, вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану громадян протягом трьох робочих днів з дня надходження актового запису до відповідного відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

    • Богун Сергій Павлович

      Державна реєстрація народження дитини, яка досягла одного року і більше, проводиться органом державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання дитини за заявою батьків або інших заінтересованих осіб за наявності документів про народження і перебування дитини під наглядом закладу охорони здоров'я та довідки з місця проживання дитини.

    Ганна Клиент 6 месяцев назад

    У відділі ДМСУ в усній формі направили до РАГСу. Але я хочу зрозуміти чи законні дії співробітників ДМСУ, і чи є законною підставою відсутність даних у Реєстрі для відмови видати паспорт при наявності оригінала Свідоцтва про народження та інших необхідних документів. А ще як внести дані до Реєстру в цьому випадку (порядок дій). При цьому у дитини був закордонний паспорт (зараз термін дії закінчився), є ІНН, реєстрація за місцем проживання.

    • Богун Сергій Павлович

      Важко зрозуміти законність відмови якщо вона в усній формі. Спробуйте подати заяву для реєстрації в Реєстрі.

    Ганна Клиент 6 месяцев назад

    Добре. Щиро дякую за допомогу!

    • Богун Сергій Павлович

      Будь -ласка. Радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України