Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 02 ноября 2023, вопрос №96003

Адмін відповідальність за неявку до військкомату без викликау

Доброго дня. Чи можу я, бути поштрафований відразу коли лише мене привезли до військкомату та вперше виписали повістку на ВЛК? (Згідно ст.210 адмін. кодексу).
Ні би то: "Ти мав сам прийти та поновити свої данні у ТЦК без будь-якого виклику, а тепер ми тебе привезли і це рахується вже як другий раз". 

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ні, це перший раз, іншої точки зору по цьому питанню бути не може. За неявку по повістці дійсно можуть притягнути до адміністративної відповідальності за статтею 210-1 КУпАП.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!

    • Антон Клиент 5 месяцев назад

      Дуже Вам вдячний за розʼяснення. Дякую.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Теоретично, це можливо, якщо у Вас змінились облікові дані по порівнянню з тими, які має ТЦК. Відповідно до Порядку військового обліку, особа, у якій змінились облікові дані, зобов'язана повідомити про це ТЦК СП.

    Такого поняття як "поновлення облікових даних" немає.

    Тому, якщо Ваші облікові дані не змінились, то і підстав для притягнення Вас до відповідальності не має

    Антон Клиент 5 месяцев назад

    Дуже Вам вдячний за розʼяснення. Дякую.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України