Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 05 ноября 2023, вопрос №96181

Могу ли я забрать заявление с полиции если с ответчиком мы решили вопрос мирным путем?

Мужчина односельчанин ударила мою 17 летнюю дочь кулаком в нос, есть перелом . Заведено уголовное дело ст.125 легкие телесные. Ответчик готов компенсировать лечение и т.д . Мы в свою очередь готовы решить этот вопрос мирным путем, но следователь говорит что в военное положение я не имею права забрать заявление, так как в таком случае заведут протокол на меня за дачу ложных показаний и т. д. Как мне правильно поступить чтобы и себе не навредить и с ответчиком мирно разойтись?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгенія!

    Яка частина 125 статті?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго дня, забрати заяву про кримінальне провадження ви не можете не тільки під час військового стану, якщо відкрито кримінальне провадження, то його закрити може тільки суд. Якщо ви не проти примиритися з обвинуваченим, то вам треба укласти мирову угоду, потім суд повинен її затвердити. Тому стосовно "ложных показаний" слідчий мягко кажучи вводить вас в оману, або банально зацікавлений щоб ви його "попросили". Можете написати і нотаріально посвідчити заяву про примирення, і подати її слідчому, але потім треба обов'язково прийти в суд, і в суді подати клопотання, і підтвердити все. Кримінальне провадження суддя закриє у зв'язку з відмовою потерпілого від обвинувачення, або затвердить мирову угоду, в залежності від того який ви документ подасте.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Нужно видеть Ваши документы.

    Всего доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України