Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 06 ноября 2023, вопрос №96242

Чи зберігається після академ відпустки бюджетне місце?

Добрий день, сьогодні звернулась до деканату університету з приводу академічної відпустки. Мені відповіли, що в такому разі на наступний рік студент втратить можливість навчання на бюджеті. На вашому порталі бачила іншу інформацію (див. фото). Допоможіть, будь ласка, зрозуміти, хто прав, з посиланням на закон.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валерія! Надаю Вам посилання на детальну статтю по Вашому питанню:

    https://pravo.ua/chy-zberihaietsia-za-studentom-bi...

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно пункту 4 Положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти, затвердженим наказом Міністерства освіти України № 245 від 15.07.96 р.

    Особи, які вступили до вищих закладів освіти і навчались за рахунок коштів державного бюджету, користуються пріоритетним правом при переведенні та поновленні на місця державного замовлення за умови наявності таких вакантних місць.

    При відсутності вакантних місць, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, вищезгадані особи за їх згодою можуть бути переведені або поновлені на навчання з оплатою за рахунок коштів місцевого бюджету, галузевих міністерств, відомств, підприємств, організацій, установ та фізичних осіб за умови наявності вакантних місць ліцензованого обсягу.

    Тобто, якщо ВНЗ надасть бюджетне місце пільговику і на час коли Ви поновите навчання вакантних місць не буде - Ви зможете поновитися лише на контракт. В такому разі Вам необхідно буде звернутися рекомендованим листом до Вашого навчального закладу з вимогою надати пояснення щодо відмови у поновленні на бюджетне місце, а потім звернутися зі скаргою до Міністерства освіти України.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України