Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 06 ноября 2023, вопрос №96254

зміна строку виплати пенсії

Добрий день. Марія Василівна, пенсіонер за віком (76 років). Проживаю в Полтаві. Отримувала пенсію через працівника "Укрпошти" по строку 5 числа. Сьогодні дізналася від працівника "Укрпошти", що за цей місяць виплату мені пенсії перенесено на 20 число. Ніяких офіційних даних щодо цього у мене немає. Ніхто мене до відома не ставив і моєї згоди на це не запитував. Мені просто не принесли пенсію. Наскільки правомірним є даний вчинок Виплатного центру Полтавського відділення ПФУ?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Марія!

    З цим питанням Вам треба звернутись прямо до ПФУ.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Турчин Ярослав Александрович

    Вітаю Вас пані МАРІЯ! Це може бути самовільне рішення Укрпошти в рамках чергових "оптимізацій", або взагалі приховування шахрайських дій листоноші, які дуже часто в практиці крали гроші пенсіонерів та потім тікали до Європи чи ще кудись з грошима... Може й пенсійний фонд щось чудить.

    Дійсно бажано негайно звернутись до найближчого відділення Пенсійного фонду в м. Полтаві м. Полтава, вул. Соборності, 66 (ГУ ПФУ в Полтавській області) з пенсійним посвідченням та /або паспортом громадянина України і ідентифікаційним кодом. Там Вам підкажуть чи це дійсно такі зміни відбулись.

    Якби Ви користувались банківськими послугами, а не "радянським пережитком" - отриманням пенсії на пошті, то могли б оформити безкоштовно електронний цифровий підпис (наприклад від Приватбанк) та мати цілодобовий доступ до своєї пенсійної справи на Порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Там зокрема вказується дата наступної виплати пенсії завжди. Тож рекомендую зав"язувати із користуванням Укрпоштою за межами отримання листів та посилок... адже буває різне... і для людей, які у зв"язку з війною були вимушені полишити свої домівки було досить неприємною новиною, коли після кількох неотримань пенсії на Укрпошті - Пенсійний фонд припинив їм виплати до подання відповідної заяви про поновлення виплат. А з банківською карткою Ви можете отримати пенсію в будь-якій точці світу.

    Якщо що, ось офіційний портал Пенсійного фонду, на якому після проходження ідентифікації можна отримати інформацію про свої пенсійні виплати.

    https://portal.pfu.gov.ua/

    Ви в будь-який момент можете звернутися до будь-якої банківської установи, уповноваженої на виплату пенсій в Україні та через них же подати заяву до ПФУ щодо виплати пенсії на Вашу банківську картку, відкриту у відповідній банківській установі. Це набагато швидше та адекватніше часу, бо щиро не розумію як можна 10 разів на місяць бігати на ту Укрпошту та у чергах вимолювати видати законну пенсію.. то в них немає ще відомостей про виплату, то готівка закінчилась... Навіть такі складнощі то?! Ви ж змогли залишити заявку на сайті ))) - Користування карткою не складніше )))

    Перелік уповноважених державною банків за посиланням.

    https://mof.gov.ua/uk/upovnovazheni-banki-shhodo-o...

    Нажаль більше нічим Вам допомогти не можу.

    З повагою, юрист Я.О. Турчин


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України