Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 06 ноября 2023, вопрос №96270

як поновити пенсію в окупації

Вітаю, пенсіонер в окупації, пенсія припинена у зв'язку з тим, що не отримувалась більше 6 місяців (вини пенсіонера немає, так як припинили доставку пенсій через укрпошту на окуповані території. чи можливо подати заяву на поновлення пенсії з виплатою на карту дистанційно? які додавати документи та яким шляхом подати заяву? знаю, що на час воєнного стану дозволено робити це дистанційно. особито з'явитись до пфу немає можливості. виїзд з окупованої території неможливий

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгенія!

    Відповідно до Постанови КМУ №806 "Про внесення зміни до пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 р. № 162".

    ЗМІНА,що вноситься до пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 р. № 162.

    Доповнити пункт після абзацу третього новим абзацом такого змісту:

    особам, які проживають на територіях активних бойових дій, територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, або тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, щодо яких не визначено дату завершення бойових дій або тимчасової окупації, і виплату пенсій яким було припинено в період з 1 серпня 2022 р. відповідно до пункту 4 частини першої статті 49 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, виплата пенсії може бути відновлена за поданими з використанням віддаленого кваліфікованого електронного підпису “Дія.Підпис” (“Дія ID”), створеного за допомогою мобільного додатка Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, заявами про виплату пенсії на поточні рахунки в уповноважених банках або за заявами про поновлення виплати пенсії, що надійшли через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, у разі встановлення органами Пенсійного фонду України особи пенсіонера у режимі відеоконференцзв’язку із дотриманням законодавства у сфері електронних довірчих послуг, під час якого пред’являються документи, що посвідчують особу. Порядок та умови встановлення особи пенсіонера шляхом відеоконференцзв’язку органами Пенсійного фонду України затверджуються правлінням Пенсійного фонду України за погодженням із Міністерством соціальної політики та Міністерством цифрової трансформації;”.

    Отже, для того аби надіслати заяву дистанційно в Вас повинен бути Дія.Підпис, яким Ви можете підписати відповідну заяву до банку. Інший варіант - це надсилання заяви до ПФУ через електроний кабінет і подальша відеоконференція з їх представниками.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України