Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 08 ноября 2023, вопрос №96413

Віл позитивні де мають проходити службу у випадку їх мобілізації

Віл позитивний, підпадаю під "обмежено придатний у військовий час" цікавить де я маю проходити службу з урахуванням того що стан мого здоров'я напряму залежить від щоденного прийому ліків.
Добровільно йти не хочу!
Але лікарі кажуть що чоловіків з віл обмежено придатних забирають до лав зсу
В цьому полягає питання що влк не вказують повністю на яких посадах маю проходити службу.

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Якщо Ви підпадаєте під обмежену придатність, Вас скоріше за все не мобілізують взагалі. Але якшо мобілізують, будете проходити службу у в/ч забезпечення.

    Успіхів Вам.

    • Олександр Клиент 6 месяцев назад
      1. Дякую
      2. Це мають вказати влк у заключенні де маю проходити службу?
      3. Моя лікар яка лікую мене у віл центрі каже що обмежено придатних віл мобілізують
    Кирда Вячеслав Володимирович

    Олександре!

    Згідно із законодавством:

    г) "Обмежено придатний до військової служби"

    Одночасно з постановою ВЛК в індивідуальному порядку з урахуванням військової спеціальності, займаної посади, віку, роботи, що фактично виконується, пристосованості до неї того, хто пройшов медичний огляд, у постанові у довільній формі вказується, які види служби та роботи протипоказані цій особі. Особи, визнані обмежено придатними до військової служби, - непридатні до служби у Десантно-штурмових військах, плавскладі, морській піхоті, спецспорудах (за винятком підрозділів забезпечення). Військовослужбовці, визнані обмежено придатними до військової служби, придатні до служби у частинах (підрозділах) забезпечення, ТЦК та СП, установах, організаціях, навчальних закладах.

    Успіхів.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Ваша хвороба віднесена Розкладом хвороб наказу МОУ №402 до статті 5.

    Відповідно до неї, маючи наступний перебіг хвороби буде визначатися Ваша придатність до військової служби:

    пункт а) хвороба, зумовлена ВІЛ, клінічна стадія ІV, з імунною декомпенсацією - надає Вам виключення з військового обліку;

    пункт б) хвороба, зумовлена ВІЛ, клінічна стадія ІІ-ІІІ, з імунною субкомпенсацією - надає Вам тимчасову непридатність або обмежену придатність;

    пункт в) хвороба, зумовлена ВІЛ, клінічна стадія І-ІІІ або безсимптомне носійство ВІЛ, з імунною компенсацією - надає Вам обмежену придатність або придатність до військової служби.

    Щодо проходження служби військовослужбовців з обмеженною придатністю:

    У відповідності з пунктом г) статті 20.3 Наказу МОУ №402 від 14 серпня 2008 року Про затвердження Положення про військово-лікарську експфертизу в Збройних Силах України:

    "г) "Обмежено придатний до військової служби"

    Одночасно з постановою ВЛК в індивідуальному порядку з урахуванням військової спеціальності, займаної посади, віку, роботи, що фактично виконується, пристосованості до неї того, хто пройшов медичний огляд, у постанові у довільній формі вказується, які види служби та роботи протипоказані цій особі. Особи, визнані обмежено придатними до військової служби, - непридатні до служби у високомобільних десантних військах, плавскладі, морській піхоті, спецспорудах. Військовослужбовці, визнані обмежено придатними до військової служби, придатні до служби у частинах (підрозділах) забезпечення, військових комісаріатах, установах, організаціях, навчальних закладах.".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України