Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 09 ноября 2023, вопрос №96446

Терміни звільнення з ЗСУ після отримання наказу

Доброго дня.
Скажіть будь ласка, протягом якого терміну командування частини повинно звільнити військовослужбовця після отримання наказу на звільнення від вище стоячого керівництва, на що виданий відповідний документ?

Ответы юристов (6)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Конкретно такі строки не врегульовано, але, звичайно, це повинні зробити в межах розумного строку. В моїй практиці це відбувається протягом 1-2 тижнів. Але буває і днів.

    Успіхів.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Алекс!

    Якщо немає додаткових питань по перевірці рапорту, то доволі швидко. Якщо ж вони є, то звільнення може триавти місяць і більше.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Алекс Клиент 6 месяцев назад

      Рапорт розглянутий та виданий наказ на звільнення командуванням, а безпосередньо в частині не звільняють. Наказ виданий ще 21 вересня.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        В такому випадку командир частини повинен звільнити Вас та надати повний розрахунок негайно після отриманню наказу вищого командування! Рекомендую Вам не виконувати накази командира та подати йому натомість рапорт про роз'яснення першого ж наказу, не пов'язаного зі звільненням, який Ви отримаєте.

    Алекс Клиент 6 месяцев назад

    Дякую за вичерпну відповідь.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу! Завжди готовий допомогти!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України