Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 10 ноября 2023, вопрос №96512

Відповідь на заяву про відстрочку від ТЦК

Чи правомірно те, що чоловік написав заяву в ТЦК що має право на відстрочку( зареєстрована, з підтверджуючими документами) , прийшла відповідь ні підтвердження права, ні відмови не вказали. Написали з’явитись з документами. Приїхав, відправили на влк і сказали після того тільки будуть вирішувати.

Ответы юристов (11)

    Богун Сергій Павлович

    Право на відстрочку надає Закон, а не ТЦКСП. Необхідно аналізувати ситуацію загалом. Які документи надавались в контексті вимог законодавства.

    • Юлія Клиент 6 месяцев назад

      дякую за відповідь. В ньооо утримання 3 дітей. Є своя дитина від першого шлюбу( аліменти сплачує)

      В теперішньої дружини 2 дітей від попереднього шлюбу( батько дітей помер)

      Документи:свідоцтва про шлюб, свідотства дітей, свідотство про смерть батька дітей ,довідка про склад сім’ї , з опіки і піклування акт обстеження житлових умов, довідка про сплату аліментів.

      • Богун Сергій Павлович

        Як на мене документів достатньо.

        • Юлія Клиент 6 месяцев назад

          дякую Вам за відповідь!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Загалом, така відповідь є правомірною. Те. що направили на ВЛК - також не хвилюйтесь. Головне, що чоловік вже зареєстрував у них відповідну заяву і це гарантія подачі документів. Тому все буде добре.

    Успіхів Вам.

    • Юлія Клиент 6 месяцев назад

      дякую Вам за відповідь!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Якщо батько дітей помер, то чоловік має повне право на відстрочку.

    Достатньо надати в ТЦК 3 свідоцтва про народження дітей, свідоцтво про шлюб та свідоцтро про смерть батька 2 дітей.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Юлія Клиент 6 месяцев назад

      дякую Вам за відповідь

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Вітаю,

    ТЦК відстрочку не надає, а оформлює за наявності підстави. Підстава у вас є. ВЛК пройти потрібно для формування військово-облікової справи. Це нормально. Причому така відстрочка оформлюється не листом, яким вас про щось повідомлено, а протоколом, відміткою у військовому квитку чи довідкою (форми якої не існує насправді). Скоріш за все ви свою заяву відправили поштою або принесли її особисто, однак без повістки про перевірку даних. Тому вас просять до процедури ще пройти ВЛК.

    Звертайтесь, якщо маєте додаткові запитання.

    • Юлія Клиент 6 месяцев назад

      дякую Вам за відповідь! Заяву так- заніс сам. А якщо пройде ВЛК і скажуть що не вбачають права на відстрочку. Що робити тоді?

      • Мамай Ірина Євгеніївна

        Оскаржувати відмову в суд. Але зазвичай відмова йде разом з повісткою на відправку, тому краще правильно написати заяву, додати документи, які підтверджуюють підставу і відмови бути не повинно. Утримання 3-х дітей також є підствою для звільнення мобілізованому зі служби, тому не має сенсу давати невмотивовану відмову.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України