Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 14 ноября 2023, вопрос №96781

Яка сума коштів може знаходитися на рахунках, якщо людина отримує отримує субсидію?

Скільки коштів може бути на рахунках,щоб це не впливало на виплату субсидії, якщо людина вже її отримує?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Оксана!

    Найчастіше держава припиняє надавати пільги на оплату житлово-комунальних послуг із таких причин, як:

    Борги за «комуналку» – найпоширеніша підстава для припинення дії пільг на оплату комунальних благ. Якщо субсидіант використав державні кошти не за призначенням, у нього накопичилися борги за надання комунальних послуг, які не погашаються упродовж трьох місяців і становлять понад 680 грн, житлову субсидію можуть скасувати.

    Якщо заявник під час подання клопотання про призначення субсидії вказав неправдиві, переважно занижені, дані про доходи за період, установлений для призначення субсидії, – це аргумент для позбавлення пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Через такий хибно вказаний показник, що стосується прибутків інших членів родини субсидіанта, також можуть позбавити виплат.

    Державну допомогу на оплату комунальних благ не можна отримувати і за місцем проживання, і за місцем реєстрації субсидіанта. Якщо ви отримали субсидію за місцем реєстрації і переїхали, за фактичним місцем проживання пільги вам держава не надасть.

    Окрім найбільш поширених порушень, які призводять до скасування пільг на оплату «комуналки», є й інші обставини, за яких держава припиняє такі виплати. Скажімо:

    субсидіант купив квартиру, земельну ділянку або автомобіль; заявник не повернув державі субсидію, яку попередньо отримував незаконно; отримувач державної допомоги здійснив коштовну покупку, виконавши разовий платіж на понад 50 тис. грн; смерть заявника.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України