Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 15 ноября 2023, вопрос №96805

Чи має студент впо право на не повну оплату гуртожитку

Підкажіть будь ласка, в мене донька студент, ми впо з Маріуполя, втратили абсолютно все, наразі перебуваємо в Києві, маємо довідку впо. За студентський гуртожиток вона сплачує повну суму, чи має вона право хоча б на оплату 50%, якщо вона отримує щомісячну виплату впо 2000грн? Якщо так, то які документи потрібні? Дякую

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Постановою Кабміну №975 передбачена знижка до 50% на проживання в гуртожитку для студентів-ВПО, а також студентів, які проживають в населених пунктах на лінії дотику. Але скористатися такими пільгами можуть тільки ті, хто не користувався адресною допомогою як ВПО, передбаченою постановою Кабміну №505 від 22.03.2021 р.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Надія!

    Відповідно до Постанови КМУ №975 від 23 листопада 2016 року:

    "1. Ці Порядок та умови визначають механізм надання державної цільової підтримки деяким категоріям громадян для здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються у державних або комунальних закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, а саме:

    5) дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи;

    3. Державна цільова підтримка надається у вигляді:

    проживання у студентських гуртожитках з пільговою оплатою у розмірі, визначеному закладом фахової передвищої або вищої освіти в установленому законодавством порядку, але не більш як 50 відсотків граничного розміру плати за проживання у студентських гуртожитках відповідного типу закладу освіти - для студентів закладів фахової передвищої або вищої освіти, курсантів невійськових закладів фахової передвищої або вищої освіти за умови, що такі особи не отримують допомогу відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 505 “Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг” (Офіційний вісник України, 2014 р., № 80, ст. 2271; 2015 р., № 70, ст. 2312)".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України