Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 16 ноября 2023, вопрос №96879

Повідомляють про адміністративне правопорушення

Доброго дня я ВПО, прийшла повістка на оновлення облікових даних, прийшов до військомату, став на облік. Але далі мені говорять про те що мені погрожує адмін штраф за те що я не став на облік одразу коли змінив місце тимчасового проживання.
Що мені робити в такому випадку якщо мене викличуть для складання адмін протоколу? І чи можливо це оскаржити?

Ответы юристов (6)

    Богун Сергій Павлович

    Призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні особисто в семиденний строк з дня прибуття до нового місця проживання прибувати із паспортом громадянина України і військово-обліковими документами до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки, закордонної дипломатичної установи України), який організовує та веде військовий облік на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, для взяття на військовий облік.

    За це порушення передбачена адмінстративна відповідальність.

    У разі поважних причин неприбуття в установлені строки зазначте це при складанні протоколу. Протокол може бути оскаржено.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Від цього, на жаль, ніде не подітися. Тому рекомендую сходити хоча б для того, щоби знати точно, коли платити. Пропустите своєчасну виплату штрафу - сума подвоїться.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Дійсно, Ви повинні були стати на військовий облік одразу, тому тут складно буде щось оскаржити.

    Artem Клиент 5 месяцев назад

    Дякую за відповіді. Тоді якщо можливо ще таке питання. Мені потрібно бути присутнім при складанні адміністративного протоколу чи штраф прийде на дію і його можна сплатити потім через банк?

    • Богун Сергій Павлович

      Якщо були поважні причини неприбуття - краще бути присутнім. Зазначите це в протоколі.

      • Artem Клиент 5 месяцев назад

        Дякую за відповідь.На згадку, ніяких поважних причин не було. Тому не впевнений що і як робити.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України