Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 20 ноября 2023, вопрос №97086

вихід на волю довічно засудженого

чи може довічно засуджений в україні вийти на волю та в котрих випадках? спасибі
за гратами більше 20 років

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Макс!

    Єдиною можливістю отримати свободу для довічно засуджених є помилування Президентом, яке передбачене ст. 106 Конституції України.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Ознайомитесь з інформацією за цим посиланням:

    https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%92%D0%B...

    Лазановський Василь Володимирович

    Дооброго дня. Цього року було внесено зміни до статті 82 КК України, якими визначається можливість заміни особі, яка відбуває покарання у виді довічного позбавлення волі, невідбутої частини покарання більш м’яким після фактичного відбування нею не менше пʼятнадцяти років покарання у виді довічного позбавлення волі. У такому випадку покарання у виді довічного позбавлення волі може бути замінено на покарання у виді позбавлення волі строком від п’ятнадцяти до двадцяти років.

    Якщо протягом відбування покарання у вас була належна поведінка, можливо працювали, залучались до робіт по благоустрою, у вас немає не знятих стягнень за порушення умов та правил відбування покарання, є оголошені заохочення, маєте право після відбуття 15 років звернутись до суду з поданням про заміну покара'ння більш м'яким і вже опісля вийти на свободу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України