Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 21 листопада 2023, питання №97171

Довідка про відсутність заборгованості за навчання

Доброго дня, навчаюсь на першому курсі магістратури на платній основі, потрібно оформити відстрочку по навчанню, зібрав повний пак документів, який потрібен, відстояв більше двух тижнів в черзі, щоб потрапити на написання заявки, заяву написан, але документи не прийняли, так як немає довідки про відсутність заборгованості по навчанню, в інституті сказали, що таку довідку вони мені надати не можуть, сказали брати чек про оплату та договір та йти з ними, цього вистачить, але в мене те все було і не прийняли. Після скандалу з бухгалтерією інституту, та ссиланням на договір, що вони не виконуюсь свої обов язки за договором, вони погодилися надати таку довідку, але вони не знають, як вона виглядає, так як немає в них такого шаблону, сказали йти в військом за зразком, але знову чекати два тижні не можу вже, без черги не пропустили, навіть приклад довідки взяти. Чи можливо є приклад такої довідки, чи де можна знайти таку довідку, дякую?

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для отримання відстрочки такої довідки не потрібно, вас вводять в Оман працівники ТЦК.

    Правозахисник Корнійчук Євген Іванович, маю всі необхідні знання та навички для вирішення питань будь якої складності.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Костянтине!

    Кожного дня дізнаєшься про нові забаганки ТЦК.

    Для отримання відстрочки Вам не потрібно надавати дану довідку до ТЦК, їх вимоги не правомірні. Ви повинні надати заяву, довідку форми 20, копію контракту, копію військового квитка та витяг з наказу про зарахування.

    Щодо зразка такої довідки, то його не існує, можете самі подивитись в інтернеті.

    З повагою, адвокт Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Вимога надати довідку про відсутність заборгованості є безпідставною.

    Для отримання відстрочки необхідно надати ТЦК:

    1. Заяву про відстрочку
    2. Довідку форми 20
    3. Копію контракту (за наявності)
    4. Витяг з наказу про зарахування

    Правилами військового обліку передбачено особисте повідомлення ТЦК про зміну персональних даних та надання документів про відстрочку.

    Подавати заяву про відстрочку до ТЦК потрібно в 2-х екземлярах. На другому екземлярі ТЦК має проставити відмітку про те, що вони отримали від Вас заяву: печатку/підпис та дату прийому. Ви цей екземляр маєте залишити в себе, як доказ подачі документів про відстрочку.

    Якщо з самого початку заяву не реєструють - тоді відправляйте документи поштою цінним листом з описом вкладеного.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України