Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 22 ноября 2023, вопрос №97229

Отсрочка от мобилизации

Добрый день отец имеет справку Лкк 080-2 .77 лет ему.Я единственный сын 53 года Получил Акт встановлення факту здійснення догляду.Понес эти документы и документы ,подтверждающие родство в ТЦК для отсрочки
ДО этого была оформлена отсрочка больше года назад по пункт 11 так как теща инвалид 2 группы В ТЦК посмотрели документы и не приняли их.Сказали у вас есть отсрочка по пункт 11 бессрочная ,отмеченная в военном билете ,зачем вам вторая,если первая действует.Все ли документы у меня собраны отцу и что делать с ТЦК.Поверить ,что у меня действует старая отсрочка?

Ответы юристов (6)

    Богун Сергій Павлович

    Якщо Ви маєте діючу відстрочку - нову Вам не нададуть. Як варіант - зверніться з офіційним запитом до ТЦК та СП щодо надання Вам офіційної відповіді в письмовій формі.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, якщо у вас стоїть відмітка у віськовому квитку про відстрочку. Тоді це дійсно так. У будь якому разі ви у будь який момент потім зможете отримати відстрочку по догляду.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Володимире!

    Надішліть заяву про відстрочку та підтверджувальні документи Укрпоштою замовним листом із описом вкладення. У такому випадку в Вас буде доказ отримання Вашої заяви, а у ТЦК з'явиться обов'язок на неї відповісти.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо Вам не приходять повістки на уточнення даних - необхідності зайвий раз звертатися до ТЦК немає.

    Якщо Ви хочете, щоб була зафіксована подача Вами документів - відправте їх копії поштою рекомендованим листом з описом вкладеного. Зберігайте квитанцію та опис вкладеного - це буде доказом звернення до ТЦК.

    Згідно пункту 11 Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки РТЦК оформляють для військовозобов’язаних, резервістів відстрочки від призову під час мобілізації та в особливий період і воєнний час, які надаються в установленому порядку, а також ведуть їх спеціальний облік.

    ТЦК зобов'язані були внести відомості про іншу підставу для відстрочки до Вашої справи.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Якщо вона у Вас безстрокова - Ви великий щасливчик і дійно додатково Вам не потрібно нічого отримувати. Але практика показує, що по тещі вже відстрочки не отримати, втім Ваш ТЦК законно дотримується принципу відсутності зворотньої дії законодавчих актів.

    Успіхів.

    Пономаренко Наталія

    Добрий день, Володимире! Спіть спокійно. Якщо у Вас є відповідний запис у військовому квитку із вказанням того, що відсточка безстрокова (вибачте, але не зовсім безстрокова, а на час поки жива ваша теща, дай Боже їй здоров'я та довгих щасливих років життя! або ж Ви не дай Боже вирішите розлучитись з дружиною, та Ваша теща вже не буде з моменту розлучення мати такий правовий статус), то Ви дійсно не маєте оформлювати відстрочку за іншою підставою, поки не відпаде попередня. В ТЦК на великий подив Вам сказали правду.

    Хоча усвідомлюю, що суспільство накачується психозом і недовірою до ТЦК, в тому числі пропагандою, тому навіть законні їх дії та рішення сприймаються з осторогою.

    На цей раз Вам сказали правду. Але дійсно, перевірте запис у військовому квитку.

    У разі зміни обставин, сімейного стану тощо - Ви маєте у семиденний термін з моменту отримання документу про зміну сімейного стану чи інших, визначених Законом України "Про військовий обовязок і військову службу" обставин, повідомити про них ТЦК.

    Тобто доводити кожен рік, що теща жива і що Ви не розлучилися - не потрібно!

    З повагою, Адвокат Наталія ПОНОМАРЕНКО


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України