Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 23 ноября 2023, вопрос №97332

Статус багатодітна родина

Чи можна оформити статус "Багатодітна родина", якщо жінка та діти знаходяться за кордоном, а чоловік в Україні? Тобто, не проживають тимчасово, вимушено.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Катерина!

    Порядок виготовлення і видачі посвідчень багатодітної сім'ї затверджений постановою Кабінету міністрів України №209 від 02 березня 2010 р. "Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї".Для оформлення статусу багатодітної сім'ї та отримання посвідчення одному з батьків необхідно звернутися до структурного підрозділу районних держадміністрацій, міської держадміністрації Києва, виконавчих органів міських, районних у містах рад або до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) у разі його наявності за місцем реєстрації.

    Детьніше можете ознайомитись за посиланням:

    https://www.kmu.gov.ua/npas/243301074

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Катерина Клиент 5 месяцев назад

    Таку заяву подавати тільки за місцем реєстрації чи можна і за місцем проживання?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      За місцем реєстрації.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України