Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 25 ноября 2023, вопрос №97491

Як письмово попередити орендодавця про дострокове розірвання контракту?

Живемо вдвох на орендованій квартирі, сусід виявився безвідповідальним та не виконує свої обовʼязків. Хотів би достроково розірвати договір оренди квартири, оскільки він на мене оформлений. За договором, я маю попередити за 1 місять у письмовому вигляді. Я не можу знайти інформацію, як саме в письмовому форматі попередити орендодавця, що потрібно писати, де взяти шаблон? Дякую.

Ответы юристов (6)

    Богун Сергій Павлович

    Шаблону як такого немає. Пишите, що маєте намір розірвати договір згідно пункту договору.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Романе!

    Ви можете написати відповідний лист у довільній формі, зазначивши з якої причини Ви розриваєте договір і зіславшись на відповідний пункт у договорі, який передбачає дострокове розірвання.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 5 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    В інтернеті багато зразків таких листів-попереджень, пошукайте краще. Взагалі то нічого складного в такому листі немає, його пишуть в довільній формі, головне посилайтесь на пункт договору, який передбачає дострокове розірвання, але зазвичай в разі односторонньої відмови від договору наступають несприятливі наслідки, перечитайте уважно договір.

    • Роман Клиент 5 месяцев назад

      Несприятливі наслідки це неповернення завдатку? Чи ще щось

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 5 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    так, в більшості випадків так приписують в договорі

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Просто підготуйте заяву в довільній формі про те, що Ви плануєте розірвати договір оренди. Можливо знайдете певні зразки в Інтернеті.

    Успіхів.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України